Cory Doctorow: For the Win

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Cory Doctorow‘lle nuortenkirja on sivistyksen työkalu, jonka tarkoituksena on muutakin kuin kertoa tarina. For the Winissä opetus yhdistyy onneksi vetävään tarinaan, eikä nouse pääosaan.

For the Win kertoo maailmanlaajuisista nettipeleistä ja niiden pelaajista. Kultafarmareista ja työläisistä, jotka tavoittelevat itselleen parempia työolosuhteita. Ilman työtaistelua parempia oloja ei saa, joten työläisten on järjestäydyttävä. Kiinan ja Intian kultafarmeilla ammattiliittoja ei kuitenkaan katsota hyvällä.

For the Win kertoo nuorten päähenkilöidensä lisäksi maailmantaloudesta, työläisten oikeuksista ja työpolitiikasta, oikeudesta ja nettipeleistä. Isot nettipelit ovat jääneet minulta väliin, joten niiden maailmaan sukeltaminen oli mielenkiintoista. For the Win on myös mainio johdatus talousmaailman kiemuroihin ja niihin kieroutuneisiin menetelmiin, joilla rahaa tahkotaan tyhjästä. Kirjassa on paikoin infodumppauksen makua, mutta se ei haittaa, koska infodumpit ovat niin mielenkiintoisia.

Tämän kirjan saisi suomentaa. Nuortenkirjana For the Win on erinomainen: vauhdikas tarina mielenkiintoisesta aiheesta ja siinä sivussa se kertoo jotain hyödyllistä maailmanjärjestyksestä, herättelee hyviä kysymyksiä ja antaa ajattelemisen aihetta. Suosittelen aikuisillekin!

Kirja löytyy Doctorow’n nettisivuilta ilmaiseksi useissa eri e-kirjamuodoissa, kuten Doctorow’n muutkin kirjat.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...