Alison Bechdel: Hautuukoti : Tragikoominen perheeni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alison Bechdel on pitänyt päiväkirjaa kymmenvuotiaasta. Päiväkirjoista syntyi sarjakuvamuotoinen omaelämäkerta Hautuukoti, joka on voittanut kahmalokaupalla palkintoja. Ja miksei? Lepakkoelämää-sarjakuvastaan Suomessakin tunnettu Bechdel kuvaa kirjassa elämää kodissa, jota hallitsi erikoinen isä.

Pian paljastettuaan perheelleen olevansa lesbo, Alison sai kuulla isänsä olevan nuorista miehistä kiinnostunut homoseksuaali — ja vain pari viikkoa tämän paljastuksen jälkeen, isä kuoli, jättäen tyttärelleen paljon pureksittavaa. Tuloksena onkin kiinnostava elämäkerta, tyylikkäästi ja intiimisti kerrottu.

Huumoria, viehättäviä yksityiskohtia ja kirjallisuusviittauksia pursuava muistelmateos on tutustumisen arvoinen tarina kahden mielenkiintoisen ihmisen haastavasta suhteesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...