Alison Bechdel: Hautuukoti : Tragikoominen perheeni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alison Bechdel on pitänyt päiväkirjaa kymmenvuotiaasta. Päiväkirjoista syntyi sarjakuvamuotoinen omaelämäkerta Hautuukoti, joka on voittanut kahmalokaupalla palkintoja. Ja miksei? Lepakkoelämää-sarjakuvastaan Suomessakin tunnettu Bechdel kuvaa kirjassa elämää kodissa, jota hallitsi erikoinen isä.

Pian paljastettuaan perheelleen olevansa lesbo, Alison sai kuulla isänsä olevan nuorista miehistä kiinnostunut homoseksuaali — ja vain pari viikkoa tämän paljastuksen jälkeen, isä kuoli, jättäen tyttärelleen paljon pureksittavaa. Tuloksena onkin kiinnostava elämäkerta, tyylikkäästi ja intiimisti kerrottu.

Huumoria, viehättäviä yksityiskohtia ja kirjallisuusviittauksia pursuava muistelmateos on tutustumisen arvoinen tarina kahden mielenkiintoisen ihmisen haastavasta suhteesta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...