John Scalzi: The Ghost Brigades

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mainion Old Man’s War -kirjan ensimmäinen jatko The Ghost Brigades kertoo siirtokuntien puolustusliiton pahamaineisesta aaveprikaatista, erikoisjoukoista, jotka on rakennettu kuolleiden ihmisten DNA:sta. Nämä supersotilaat kloonataan, kasvatetaan viikoissa aikuisen kokoisiksi, koulitaan muutamassa viikossa ja alle vuoden ikäisinä sotilailla on jo monta taistelua takanaan.

Tiedemies Charles Boutin, joka tietää ihmiskunnan sotilassalaisuuksia vähän liiankin kanssa, on loikannut muukalaisten puolelle. Petturi Boutin jätti jälkeensä kopion tietoisuudestaan, joka istutetaan yhden tällaisen supersotilaan aivoihin. Siirros näyttää epäonnistuvan, joten sotilas otetaan hyötykäyttöön — mutta entäs jos petturin tietoisuus nousee pintaan ja muistot palaavat?

Kirjassa on runsaasti futuristista toimintaa, mutta myös mielenkiintoisia ajatuksia. Millaiset moraalit voi olla kolmevuotiaalla supersotilaalla? Mikä tekee ihmisestä petturin? Millaista on kantaa toisen ihmisen muistoja? Scalzin tapaan kirja etenee toimivasti, viihdyttää ja mietityttää. Oivallinen teos, mutta Old Man’s Warista kannattaa aloittaa.

Kirjan alku on, muuten, aivan nerokas.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...