Masashi Tanaka: Gon 1

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dinosaurussarjakuva on aika hyvä keksintö, kun kaikkea muuta eläinsarjakuvaa on varmaan jo nähty ihan riittämiin. Gon on siis pieni dinosaurus, joka elää tavallisessa ympäristössä muiden eläinten joukossa eikä menneisyydessä muiden dinojen kanssa. Se syö, nukkuu ja metsästää aivan kuten muutkin eläimet. Tässä osassa se rakentaa myös asumuksen itselleen ja pääsee lentämään kotkien kanssa. Pohjoisten havumetsien lisäksi liikutaan myös jonkin aikaa savannilla.

Sarjakuvassa ei ole mukana ollenkaan tekstiä, ei kertomuksen eikä puhekuplien muodossa. Toisaalta se on ihan hyväkin, ettei eläimiä aina muuteta silläkään tapaa ihmismäisiksi, mutta tarina ei selityksiä kaivannut. Mustavalkoisissa kuvissa on todella tarkka ja realistinen piirrosjälki. Eläimet ja luonto ovat aidon näköisiä – ei sarjakuvien aina tarvitse olla tyyliteltyjä.

Ideana on loistava keksintö sijoittaa dinosaurus nykyisen kaltaiseen maailmaan tavallisempien eläinten seuraan. On kiinnostavaa nähdä, että mihin suuntaan Gonin seikkailut lähtevät jatko-osissa kehittymään. Toisaalta olisi kiva saada mukaan enemmän dinosauruksia, toisaalta taas siirtyä kaikenlaisiin eksoottisiin biotooppeihin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Tämän arvostelun perusteella pohdin, että Gon olisi voinut olla oivallista luettavaa kuusivuotiaalle, joka pitää sarjakuvista ja dinosauruksista, ei lukutaidottomuuskaan haittaisi. Vilkuilin kakkososaa kuitenkin kaupassa ja sen verran hurjan näköistä oli kuvamaailma, että jätin ostamatta. Näköjään oli takakannessa ikäsuositus 10+, eli ihan pienten lasten kirjasta ei ole kyse.

  2. Joo, en minäkään ehkä ihan kuusivuotiaalle tätä antaisi (riippuen vähän lapsesta). Kuvamaailma oli tosi realistinen ja ehkä hurjempikin kuin mitä normaaleissa lastensarjakuvissa nähdään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...