Masashi Tanaka: Gon 1

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dinosaurussarjakuva on aika hyvä keksintö, kun kaikkea muuta eläinsarjakuvaa on varmaan jo nähty ihan riittämiin. Gon on siis pieni dinosaurus, joka elää tavallisessa ympäristössä muiden eläinten joukossa eikä menneisyydessä muiden dinojen kanssa. Se syö, nukkuu ja metsästää aivan kuten muutkin eläimet. Tässä osassa se rakentaa myös asumuksen itselleen ja pääsee lentämään kotkien kanssa. Pohjoisten havumetsien lisäksi liikutaan myös jonkin aikaa savannilla.

Sarjakuvassa ei ole mukana ollenkaan tekstiä, ei kertomuksen eikä puhekuplien muodossa. Toisaalta se on ihan hyväkin, ettei eläimiä aina muuteta silläkään tapaa ihmismäisiksi, mutta tarina ei selityksiä kaivannut. Mustavalkoisissa kuvissa on todella tarkka ja realistinen piirrosjälki. Eläimet ja luonto ovat aidon näköisiä – ei sarjakuvien aina tarvitse olla tyyliteltyjä.

Ideana on loistava keksintö sijoittaa dinosaurus nykyisen kaltaiseen maailmaan tavallisempien eläinten seuraan. On kiinnostavaa nähdä, että mihin suuntaan Gonin seikkailut lähtevät jatko-osissa kehittymään. Toisaalta olisi kiva saada mukaan enemmän dinosauruksia, toisaalta taas siirtyä kaikenlaisiin eksoottisiin biotooppeihin.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...