Brian Michael Bendis: Guardians of Galaxy : Kosmiset Kostajat

Osta kirja itsellesi

Guardians of Galaxy on siitä poikkeuksellinen sarjakuva, että se nousi suuren sarjakuvayleisön tietoisuuteen suurelokuvan kautta, eikä toisinpäin kuten Marvelin sarjakuva-elokuvilla on ollut tapana. Elokuva oli jättimenestys, keräten yli 330 miljoonan lipputulot ja voitti muiden muassa Hugo-palkinnon.

Guardians of Galaxy : Kosmiset Kostajat kokoaa yksiin kansiin Guardians of Galaxy 0,1 ja 1-3 lehdet ja Guardians of Galaxy : Tomorrow’s Avengers 1. Juoniarkkina kokonaisuus on varsin tavanomaista Marvel-kamaa: maailmaa pelastetaan vauhdikkaassa juoniketjussa.

Tarina alkaa 30 vuotta aikaisemmin, kun mystinen ihmisen näköinen alien pysähtyy Maassa ja samalla laittaa alulle lapsen, josta kasvaa Tähtilordi, avaruuteen päätyvä seikkailija. Hän muodostaa seikkailijajoukon, jonka eri jäsenten taustoja esitellään lyhyiden arkkien muodossa. Napanuoraa tuttuun ja turvalliseen Marvel maailmaan ylläpitää Rautamies, joka eksyy Tähtilordin matkaan.

Tarinan takana on Brian Michael Bendis, jonka käsiala lienee tämän vuosituhannen yksi olennaisimmista Marvel-universumiin kirjoittaneista tekijöistä. Hänen kynästään ovat peräisin varsin monet isot Marvel-tarinajatkumot, kuten (tuoreemmat) Salatut sodat, House of M ja Age of Ultron. Hän on myös voittanut Eisner-palkinnon viisi kertaa.

Piirtämässä on ollut varsin iso joukko. Kummallakin lehdellä on oma taidetiiminsä, mutta näiden työnjäljen ero ei ole tavattoman suuri. Ainoastaan Draxia esittelevä lyhyt arkki eroaa muista tarkoituksella karulla jäljellään. Taidetiimien jälki on ihan hienoa. Se pääseekin näyttämölle, koska suuri osa sivuista jättää paljon tilaa kuville.

Kaiken kaikkiaan Guardians of the Galaxy : Kosmiset kostajat on passeli tutustumiskokoelma. Se avaa hahmojen taustat ja laittaa pyörän liikkeelle. Kritisoitavana asiana ehkä pitäisin kokoelman lyhyyttä. Vaikka kyseessä onkin hieman hajanainen kokonaisuus, olisi se ehkä hyötynyt hieman pidemmästä kerronnasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.