Brian Michael Bendis: Avengers : Kostajat kokoon

Osta kirja itsellesi

Brian Michael Bendis tuntuu olevan kovassa nosteessa Marvelin sisällä. Hän on toiminut viime vuosina aika kovien sarjojen peräsimessä. Näiden joukossa on muun muassa Ultimate Spider-Man, jossa kenties Marvelin kuuluisimman hahmon uudelleenkirjoitus. Samalla hän on ollut osallisena pohjustamassa Marvelin elokuvamaailmaa muun muassa Guardians of Galaxyn parissa.

Eläinrata -niminen supervoimia omaava ryhmä on Yhdysvaltain rakentaman salaisen aseen perässä ja Kostajat sekaantuvat asiaan. Asiat vain eskaloituvat ja pian supersankarit painivat esimerkiksi Thanatoksen kanssa.

Kostajat kokoon heittää yhteen kaksi suurta Marvel-ilmiötä: Kostajat ja Guardians of Galaxyn. Supersankarien vierailut lehdistä toisiin ovat niin Marvelin kuin DC:n perusjuonenkuljetusta. Tällä kertaa yhteenmiksaus ei ole aivan ongelmaton. Galaktisen skaalan sarjakuvajuonet ovat useimmiten aikamoista huttua ja niin on hieman tälläkin kertaa.

Guardians of Galaxyn jäsenten osallistuminen tuntuu myös päälle liimatulta: he ovat paikalla koska tarina kaipaa vain lisähahmoja. He eivät myöskään ole paikalla omana itsenään, vitsejä laukovina hurjapäinä. Tämä on hieman outoa, sillä Bendis on Guardians of Galaxy -lehden puolella käsitellyt heitä enemmän kuin hyvin.

Tästä huolimatta moderni Marvel on aina vetovoimaisesti rakennettua. Bendis kuljettaa juonta suhteellisen sulavasti ja supersankarien mäiskettä seuraa ilokseen. Kuvitukseltaan kokoelma on makeaa silmäkarkkia, joka on täysin samaa tyylisuuntaa syksyllä ilmestyneen Guardians of Galaxy -kokoelman kanssa.

Samuel Davidkin: Rautakupoli – Kevään hengästyttävin romaani – Osta Suomalaisesta kirjakaupasta
Samuel Davidkin: Rautakupoli – Kevään hengästyttävin romaani – Osta Suomalaisesta kirjakaupasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.