Brian Michael Bendis: Kostajat kokoon

Kostajat kokoon

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Brian Michael Bendis tuntuu olevan kovassa nosteessa Marvelin sisällä. Hän on toiminut viime vuosina aika kovien sarjojen peräsimessä. Näiden joukossa on muun muassa Ultimate Spider-Man, jossa kenties Marvelin kuuluisimman hahmon uudelleenkirjoitus. Samalla hän on ollut osallisena pohjustamassa Marvelin elokuvamaailmaa muun muassa Guardians of Galaxyn parissa.

Eläinrata-niminen supervoimia omaava ryhmä on Yhdysvaltain rakentaman salaisen aseen perässä ja Kostajat sekaantuvat asiaan. Asiat vain eskaloituvat ja pian supersankarit painivat esimerkiksi Thanatoksen kanssa.

Kostajat kokoon heittää yhteen kaksi suurta Marvel-ilmiötä: Kostajat ja Guardians of Galaxyn. Supersankarien vierailut lehdistä toisiin ovat niin Marvelin kuin DC:n perusjuonenkuljetusta. Tällä kertaa yhteenmiksaus ei ole aivan ongelmaton. Galaktisen skaalan sarjakuvajuonet ovat useimmiten aikamoista huttua ja niin on hieman tälläkin kertaa.

Guardians of Galaxyn jäsenten osallistuminen tuntuu myös päälle liimatulta: he ovat paikalla koska tarina kaipaa vain lisähahmoja. He eivät myöskään ole paikalla omana itsenään, vitsejä laukovina hurjapäinä. Tämä on hieman outoa, sillä Bendis on Guardians of Galaxy -lehden puolella käsitellyt heitä enemmän kuin hyvin.

Tästä huolimatta moderni Marvel on aina vetovoimaisesti rakennettua. Bendis kuljettaa juonta suhteellisen sulavasti ja supersankarien mäiskettä seuraa ilokseen. Kuvitukseltaan kokoelma on makeaa silmäkarkkia, joka on täysin samaa tyylisuuntaa syksyllä ilmestyneen Guardians of Galaxy -kokoelman kanssa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 249 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...