Seija Hirvikallio ja Matti Wacklin: Hämeenkatu : Tampereen sydän

Hämeenkatu : Tampereen sydän

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Keskustan halki kulkeva Hämeenkatu on kiistatta Tampereen ykköskatu. Se ei kuitenkaan ole ollut sitä aina, vaan aikaisemmin tämä asema on ollut Kauppakadulla. Miten Hämeenkadusta siis tuli Tampereen pääkatu ja miten Hämeenkadun ulkonäkö ja rakennuskanta on vuosien varrella elänyt?

Näihin kysymyksiin vastaa tämä Tampere-seuran julkaisu, jonka ovat kirjoittaneet kaupunginosahistoriikkeihin erikoistunut toimittaja Matti Wacklin ja arkkitehti Seija Hirvikallio. Kirja käy läpi Hämeenkadun vaiheita aina Tampereen ensimmäisestä tonttijaosta vuonna 1780 nykypäivään asti.

Kirjasta saa rautaisannoksen lähihistoriaa, kuvitettuna runsain käsin vanhoilla ja uudemmillakin valokuvilla, joista käy hienosti ilmi kaupunkikuvan kehitys vuosien ja vuosisatojen varrella. Kovin on Hämeenkadunkin varrella ollut erinäköistä vielä sata vuotta sitten, vaikka monia tuttuja rakennuksia on jo 1900-luvun alkupuolen kuvista mahdollista tunnistaa.

Hämeenkatu on oivallista luettavaa entisille ja nykyisille tamperelaisille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...