Seija Hirvikallio ja Matti Wacklin: Hämeenkatu : Tampereen sydän

Osta kirja itsellesi

Keskustan halki kulkeva Hämeenkatu on kiistatta Tampereen ykköskatu. Se ei kuitenkaan ole ollut sitä aina, vaan aikaisemmin tämä asema on ollut Kauppakadulla. Miten Hämeenkadusta siis tuli Tampereen pääkatu ja miten Hämeenkadun ulkonäkö ja rakennuskanta on vuosien varrella elänyt?

Näihin kysymyksiin vastaa tämä Tampere-seuran julkaisu, jonka ovat kirjoittaneet kaupunginosahistoriikkeihin erikoistunut toimittaja Matti Wacklin ja arkkitehti Seija Hirvikallio. Kirja käy läpi Hämeenkadun vaiheita aina Tampereen ensimmäisestä tonttijaosta vuonna 1780 nykypäivään asti.

Kirjasta saa rautaisannoksen lähihistoriaa, kuvitettuna runsain käsin vanhoilla ja uudemmillakin valokuvilla, joista käy hienosti ilmi kaupunkikuvan kehitys vuosien ja vuosisatojen varrella. Kovin on Hämeenkadunkin varrella ollut erinäköistä vielä sata vuotta sitten, vaikka monia tuttuja rakennuksia on jo 1900-luvun alkupuolen kuvista mahdollista tunnistaa.

Hämeenkatu on oivallista luettavaa entisille ja nykyisille tamperelaisille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...