David Nightingale: HDR luoville kuvaajille

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

HDR (High Dynamic Range) on digitaalivalokuvauksen mahdollistama tekniikka, jolla useammasta valotuksesta koostetaan yksi kuva, jonka sävyala on suurempi kuin mihin digikameran kenno tavallisesti pystyy. Tuloksena on mielenkiintoisia kuvia, joissa sekä varjoisat että kirkkaat kohdat tulvivat yksityiskohtia, kun usein joutuu valitsemaan, kummasta päästä yksityiskohtia leikkaa pois.

HDR luoville kuvaajille antaa työkaluja HDR-kuvien tekemiseen. Se käsittelee kolmea tavallisinta ohjelmistoa (Adobe Photoshop, Photomatix ja FDRTools) hyvin yksityiskohtaisesti, antaen vinkkejä yksittäisten asetusten parhaista arvoista. Kirjan osuva englanninkielinen nimi onkin Practical HDR, “käytännöllinen HDR”.

Jos on kiinnostunut HDR-kuvaamisesta, mutta ohjelmien käyttäminen tuntuu työläältä, tämä kirja on oivallinen hankinta, sillä se antaa paljon hyviä ja käytännöllisiä ohjeita onnistuneiden HDR-kuvien luomiseen. Vinkkejä tulee niin fotorealistisempiin otoksiin kuin HDR-kuville tyypillisten hyperrealististen otosten luomiseen.

Kirjan kruunaa runsas ja kaunis kuvitus, joka onnistuu herättämään halua perehtyä tarkemmin HDR-tekniikkaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...