David Nightingale: HDR luoville kuvaajille

Osta kirja itsellesi

HDR (High Dynamic Range) on digitaalivalokuvauksen mahdollistama tekniikka, jolla useammasta valotuksesta koostetaan yksi kuva, jonka sävyala on suurempi kuin mihin digikameran kenno tavallisesti pystyy. Tuloksena on mielenkiintoisia kuvia, joissa sekä varjoisat että kirkkaat kohdat tulvivat yksityiskohtia, kun usein joutuu valitsemaan, kummasta päästä yksityiskohtia leikkaa pois.

HDR luoville kuvaajille antaa työkaluja HDR-kuvien tekemiseen. Se käsittelee kolmea tavallisinta ohjelmistoa (Adobe Photoshop, Photomatix ja FDRTools) hyvin yksityiskohtaisesti, antaen vinkkejä yksittäisten asetusten parhaista arvoista. Kirjan osuva englanninkielinen nimi onkin Practical HDR, ”käytännöllinen HDR”.

Jos on kiinnostunut HDR-kuvaamisesta, mutta ohjelmien käyttäminen tuntuu työläältä, tämä kirja on oivallinen hankinta, sillä se antaa paljon hyviä ja käytännöllisiä ohjeita onnistuneiden HDR-kuvien luomiseen. Vinkkejä tulee niin fotorealistisempiin otoksiin kuin HDR-kuville tyypillisten hyperrealististen otosten luomiseen.

Kirjan kruunaa runsas ja kaunis kuvitus, joka onnistuu herättämään halua perehtyä tarkemmin HDR-tekniikkaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.