Piet Van den Eynde: The Power of Black and White in Adobe Lightroom and Beyond

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja on konkreettinen opas näyttävien mustavalkokuvien tekemiseen. Kirja keskittyy Adobe Lightroom -ohjelmaan ja mainitsee jonkin verran niksejä myös Photoshopin käyttäjille. Kirjasta oppii yleisiäkin periaatteita mustavalkokuvien tekemiseen, mutta aika vähänlaisesti tästä on iloa niille, jotka eivät Lightroomia käytä (suosittelen Lightroomia kyllä lämpimästi kaikille valokuvaajille, jotka haluavat kuviaan käsitellä).

Lightroomin käyttäjille kirja onkin sitten todellista herkkua. Näyttävien mustavalkokuvien luominen neuvotaan hyvin yksityiskohtaiseksi, hienojen esimerkkien avulla. Kirja käsittelee mustavalkomuunnoksen perusteet, esittelee Lightroomin työkalut, opastaa hyvien työnkulkujen luomiseen, neuvoo preset-asetusten käyttämisessä ja paneutuu sitten hienostuneempiin työkaluihin, kuten plugineihin, Photoshopiin ja HDR-ohjelmiin.

Kirja on huolellista, perusteellista työtä. Jos ei tämän jälkeen osaa tehdä tyylikkäitä mustavalkokuvia, vika ei ole ainakaan opastuksessa. Vielä kun otetaan huomioon, että kirja maksaa Craft & Visionin kirjojen tapaan viisi dollaria ja toimitetaan kopiosuojauksista vapaana PDF:nä, voidaan hinta-laatusuhde todeta erinomaiseksi. Pienellä rahalla saa paljon hyödyllistä tietoa näyttävässä ja kätevässä muodossa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...