Pekka Potka: Photoshop Lightroom 4 valokuvaajille

Osta kirja itsellesi

Adoben Photoshop Lightroom on yksi vakavasti asiaan suhtautuvan valokuvaajan perustyökaluista. Se antaa käyttöön ammattilaistasoiset työkalut kuvakirjaston hallintaan, kuvien RAW-muunnoksiin ja perustason kuvankäsittelyyn. Tuoreimman nelosversion myötä kuvankäsittelyssäkin on yhä vähemmän asiaa Photoshopin puolelle.

Monipuolinen tarkoittaa usein hankalaa ja vaikka Lightroomin käyttö onkin periaatteessa helppoa, ohjelman kaikki mahdollisuudet eivät varmasti aukea ilman ohjeita. Ohjekirjaahan ei lueta, mutta tämä Pekka Potkan opas kannattaa sen sijaan lukea. Kun kokenut asiantuntija neuvoo, miten asiat kannattaa tehdä, kokemattomien kannattaa kuunnella.

Potka käsittelee kirjassaan niin kuvien hallinnoimisen ja arkistoinnin niksit, kuvankäsittelyn perusteet kuin kuvien jatkokäsittelyn kuten tulostuksen tai kuvakirjojen tekemisen. Teksti on eläväistä ja selkeää ja kuvankäsittelyprojekteista on monien sivujen kuvitetut esimerkit, joissa näytetään vaihe kerrallaan, miten latteasta ja tylsästä kuvasta tehdään paljon parempi.

Jos olet innokas valokuvaaja ja kuvaat RAW-kuvia, joista sitten tietokoneella erikseen kehität lopulliset kuvat, Lightroom on paras ohjelma työhön ja tämä kirja erinomaisen käyttökelpoinen. Suosittelen lämpimästi, tästä kirjasta sai paljon irti.

Kirjan uusin laitos on Photoshop Lightroom 5 valokuvaajille, mutta uusi laitos on lähes identtinen tämän vanhemman kanssa ja tälläkin kirjalla pääsee pitkälle myös Lightroom 5:n kanssa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...