Pekka Potka: Photoshop Lightroom 4 valokuvaajille

Photoshop Lightroom 4 valokuvaajille

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Adoben Photoshop Lightroom on yksi vakavasti asiaan suhtautuvan valokuvaajan perustyökaluista. Se antaa käyttöön ammattilaistasoiset työkalut kuvakirjaston hallintaan, kuvien RAW-muunnoksiin ja perustason kuvankäsittelyyn. Tuoreimman nelosversion myötä kuvankäsittelyssäkin on yhä vähemmän asiaa Photoshopin puolelle.

Monipuolinen tarkoittaa usein hankalaa ja vaikka Lightroomin käyttö onkin periaatteessa helppoa, ohjelman kaikki mahdollisuudet eivät varmasti aukea ilman ohjeita. Ohjekirjaahan ei lueta, mutta tämä Pekka Potkan opas kannattaa sen sijaan lukea. Kun kokenut asiantuntija neuvoo, miten asiat kannattaa tehdä, kokemattomien kannattaa kuunnella.

Potka käsittelee kirjassaan niin kuvien hallinnoimisen ja arkistoinnin niksit, kuvankäsittelyn perusteet kuin kuvien jatkokäsittelyn kuten tulostuksen tai kuvakirjojen tekemisen. Teksti on eläväistä ja selkeää ja kuvankäsittelyprojekteista on monien sivujen kuvitetut esimerkit, joissa näytetään vaihe kerrallaan, miten latteasta ja tylsästä kuvasta tehdään paljon parempi.

Jos olet innokas valokuvaaja ja kuvaat RAW-kuvia, joista sitten tietokoneella erikseen kehität lopulliset kuvat, Lightroom on paras ohjelma työhön ja tämä kirja erinomaisen käyttökelpoinen. Suosittelen lämpimästi, tästä kirjasta sai paljon irti.

Kirjan uusin laitos on Photoshop Lightroom 5 valokuvaajille, mutta uusi laitos on lähes identtinen tämän vanhemman kanssa ja tälläkin kirjalla pääsee pitkälle myös Lightroom 5:n kanssa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...