Markku Saiha: RAW : Lightroom, Photoshop & Elements

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi aloittelevan järjestelmäkameran käyttäjän peruskysymyksistä on, kuvatako JPG-muodossa vai RAW-muodossa. Valinta on jossain määrin analoginen filmiaikojen valintaan siitä, kehittääkö filminsä itse vai viekö ne liikkeeseen kehitettäväksi: itse kehittäminen (eli RAW:n käyttäminen) on vaivalloisempaa, mutta antaa enemmän vaikutusvaltaa lopulliseen kuvaan.

Jos kaipaa tukea päätökselle siirtyä RAW-kuvaajaksi, Markku Saihan RAW-kirja antaa sitä täyslaidallisen. Kirja kertoo mistä RAW-kuvissa on kyse, miksi niitä kannattaa kuvata, miten kuvia kannattaa valottaa, jotta niistä saa kaiken mahdollisen irti ja miten tavallisimpia RAW-kuvaajan apuohjelmia eli Adoben Lightroomia, Photoshopia ja Elementsiä käytetään. Muiden ohjelmien käyttäjälle kirjasta on apua, mutta eniten hyötyy Adoben ohjelmistoja käyttävä – mutta Adobe on kyllä alan ykkönen ihan aiheesta.

Kirja antaa vähän turhankin eksaktin kuvan RAW-kuvien käsittelystä – ei sen ihan noinkaan työlästä tarvitse olla, rennomminkin voi ottaa, jos vain on itse tyytyväinen lopputulokseen. Mutta onhan se hyvä, että opaskirjassa kerrotaan perinpohjaisesti, miten toimia; käytännössä voi sitten laistaa neuvoista sen mukaan, miten jaksaa tehdä. Tämän kirjan opeilla saa kyllä varmasti kehitettyä omaa osaamistaan RAW-kuvien kehittämisessä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...