Ari Laakso: Photoshop Elements : Harrastajan kuvankäsittelyopas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joka vuosi Adobe tuo markkinoille uuden version Adoben CS -ohjelmistopaketista sekä harrastelijoille suunnatusta Photoshop Elements -kuvankäsittelyohjelmasta. Parhaillaan Elementsistä on tarjolla kymmenes versio. Ja aina kun Adobe päivittää tuotteitaan, julkaisee Docendo oppaita näiden ohjelmien käyttämiseen.

Ari Laakson Photoshop Elements – Harrastajan kuvankäsittelyopas on nimensä mukaisesti suunnattu ei-ammattimaisille kuvaajille ja kuvankäsittelijöille. Kirjan ohjeet on laadittu Elementsin 10 -version mukaan, mutta neuvot sopivat myös hiukan soveltaen aikaisempiin versioihin. Oman kokemukseni perusteella opas on aivan liian uudenaikainen, jos käytössäsi on Photoshop Elements 6 tai sitäkin vanhempi versio.

Opas on kieliasultaan ja graafiselta ulkonäöltään selkeä. Kirja on jaettu viiteen osioon: kuvien hallinta, kuvan peruskäsittely, kuvan edistyneempi käsittely, kuvan manipulointi ja kuvien esittäminen. Toisin sanoen oppaassa neuvotaan kädestä pitäen, kuinka kuvat laitetaan tietokoneelle, muokataan paremman näköisiksi ja miten kuvista voidaan tehdä kuvaesityksiä, kirjoja tai printtejä. Opas soveltuu hyvin niillekin harrastajille, joiden atk-taidot ovat huterammalla pohjalla.

Photoshop Elementsin ominaisuuksia käydään selkeästi ja ytimekkäästi läpi. Kirjan perusteella oppii kyllä ohjelman hallintaa sekä tekemään kuvien peruskorjauksia. Tällaisia yleisiä korjauksia ovat muun muassa valotus, terävöinti, värien säätö sekä muotokuvien retusointi. Harrastelijaa ilahduttavat varmasti myös neuvot tekstityökalun käytöstä sekä ohjeet panoraamakuvien tekemiseen. Lisäksi tasojen hallintaa ja kuvamanipulaatioiden koostamista käydään oppaassa hyvin lävitse. Yhtä lailla tärkeää ja oppimisen arvoista asiaa on kuvakoon vaikutus tulosteiden laatuun.

Laakson opasta voikin suositella sellaisille lukijoille, jotka haluavat oppia Photoshop Elements -ohjelman hallintaa sekä kuvankäsittelyn peruskäsitteitä. Kokeneemmalle kuvaajalle ja kuvankäsittelijälle kirja ei tarjoa paljoakaan uutta tietoa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...