Reima Flyktman: Suuri digikuvauksen käsikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Digikuvausopasta riittää. Suuri digikuvauksen käsikirja lupaa kaiken tarvittavan tiedon hyvien kuvien ottamiseen pokkareilla ja järjestelmäkameroilla. Hyvin käytännönläheinen kirja paahtaa noin 350 sivussa läpi runsaasti tietoa, joten asioiden käsittely jää usein melko pinnalliseksi. Kirjan luettuaan on kuitenkin vahvasti kartalla ja tietää, mistä on kyse ja osaa hakea paremmin lisäoppia.

Kirja soveltuu parhaiten aloitteleville kuvaajille. Se vääntää asioita rautalangasta ja kertoo esimerkiksi perusteellisesti millaisia säätöjä eri tilanteissa tarvitaan: miten kuvataan henkilöitä, miten eläimiä, miten liikkuvia kohteita, miten kesäpäivänä, miten talvipäivänä, miten yöllä, miten maisemia, miten kaupungissa, miten kulkuneuvoja… Uusi kamerankäyttäjä, joka haluaa parempia kuvia, oppii kirjasta varmasti paljon hyviä niksejä. Eniten saa irti järkkärin omistaja, mutta pokkarikuvaajakin saa kirjasta vinkkejä ja ideoita.

Varsin iso osa kirjasta liittyy tietokoneen käyttöön: kuvien siirtämiseen koneelle, varmuuskopiointiin, Photoshopin käyttöön… itse en kokenut tätä osastoa niin tarpeelliseksi, mutta jos on tietokoneen käytön kanssa vasta-alkaja, arvostaa varmasti perusteista lähtevää selostusta. Kirjan opeilla pystyy tekemään peruskuvankäsittelyä ja pientä kuvamanipulaatiotakin.

Jotenkin vain kymmenen sivun uhraaminen tallentavien CD-levyjen käyttämiselle tuntuu kamerakirjassa hieman turhalta, etenkin kun kuvien käyttämiselle internetissä uhrataan tasan yksi sivu. Tämä ei ollut ainoa kohta, jossa kirjan tekstistä paistoi kevyt vanhentuminen – GIF-kuvista kirjoitetaan paljon, GIF-kuvat lähes täysin korvanneet PNG:t sivuutetaan sanomalla, että niitä ei oikeastaan käytetä.

Flyktman on kirjoittanut kamerakirjoja jo vuodesta 2004, en sitten tiedä paljonko tässä kirjassa on vanhojen kirjojen sisältöä kierrätetty. Suuri digikuvauksen käsikirja on puolestaan ilmestynyt jo vuonna 2010, tosin noin 60 sivua lyhyempänä kuin nyt. Tämä kirja ei viittaa edeltäjäänsä millään tavalla, mutta ilmeisesti sisältöä on jonkin verran päivitetty.

Jos haluat hyväksi kuvaajaksi, tämä ei ole paras mahdollinen kirja. Jos olet aloittelija ja haluat kameran ohjekirjan sijasta jotain luettavampaa, joka neuvoo kuvaamisessa ja opastaa kuvaamiseen liittyvissä tietokonehommissa, Suuri digikuvauksen käsikirja on hyvä valinta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...