Kenneth Lehtinen: Digikuvaamisen taito

Kenneth Lehtinen on kirjoittanut valokuvauskirjoja ahkerasti viime vuosina. Tähän asti kirjat ovat käsitelleet rajatumpia aiheita, mutta nyt aika oli kypsä laajan valokuvausoppaan kirjoittamiseen. Digikuvaamisen taito on kattava valokuvausopas, joka kertoo, miten onnistuneita kuvia otetaan. Kirja sopii aivan aloittelijoille ja lähtee tekniikasta... Lue koko vinkki »
Valokuvaajan tekniikkaopas

Mika Karhulahti: Valokuvaajan tekniikkaopas

Valokuvaajan tekniikkaopas käsittelee nimensä mukaisesti tekniikkaa. Valokuvaamista käsitellään perusteista lähtien: miten se kuva kennolle oikein muodostuu? Valokuvaamisen perusteita käsitellään yhden luvun verran, sitten sukelletaan laitteistoihin: kamerat, objektiivit, laukut, jalustat, valaisu... Kameroiden huoltoa ja puhdistamista käsitellä... Lue koko vinkki »

Pekka Punkari: Digikamerakoulu : ota vaikuttavia valokuvia

Pekka Punkari on aikaisemmin kirjoittanut Digifotokoulun ja Digijärkkärikoulun. Nyt on vuorossa Digikamerakoulu, joka lupaa olla selkeä ja havainnollinen kuvausopas. No, onhan näitä kirjoja syytä päivittää, kun tekniikka kehittyy, ja Digijärkkärikoulustakin on pari vuotta. Digikamerakoulu on pakattu yksiin kansiin toisin kuin kaksiosainen Digijä... Lue koko vinkki »

Jeff Schewe: RAW-kuvankäsittely : Lightroom, Camera Raw & Photoshop

Digikameralla räpsiminen vastaa sitä, että ottaa filmikameralla kuvia ja teettää niistä kuvat liikkeessä. Kaikille se ei riittänyt, osa kehitti kuvansa mieluummin itse. Vaikka filmi onkin jo enimmäkseen historiaa, kuvien kehittämisestä ei tarvitse luopua. Nykyään kehitystyö vain tehdään tietokoneella digipimiössä sen sijaan, että läträttäisiin kemi... Lue koko vinkki »

Sakari Mäkelä: Seniorin valokuvausopas

Seniorin valokuvausopas on perusteista lähtevä opas valokuvauksen maailmaan, joka kertoo, millainen kamera kannattaa hankkia, miten sillä kuvataan ja mitä kuvilla tehdään. Kirjan kirjoittaja on itse eläkeläinen ja kirjoittanut kirjan seniorit kohderyhmänään, mutta kirja sopii aivan hyvin nuoremmillekin kuvaajille. Tietysti joku Kuvaa asenteella!... Lue koko vinkki »

Olli Rinne: Järkkärikuvaajan käsikirja

Jälleen yksi kameraopas. Järkkärikuvaajan käsikirja perustuu aikaisempaan Digijärkkäri – Käyttäjän käsikirja -teokseen vuodelta 2008. Uusittu kirja on mukavan kompakti opas järjestelmäkameroiden maailmaan. Kirjan kohderyhmää ovat uudet järjestelmäkameran omistajat, jotka haluavat oppia paremmiksi kuvaajiksi. Se sopii myös niille, jotka vasta pohtiv... Lue koko vinkki »

Scott Kelby: Suuri digikuvauskirja

Melkoinen tiiliskivi! Tässä kameraoppaassa on lähes 900 sivua. Tuhti koko selittyy sillä, että suomennoksessa on lyöty samoihin kansiin neliosainen kirjasarja. Ei hassumpi ratkaisu, vaikka lopputulos onkin aika painava järkäle. Tämä opaskirja erottuu muista sillä, että se on täynnä yhden sivun niksejä. Jokaisella sivulla on kuva ja sen alla pien... Lue koko vinkki »

Reima Flyktman: Suuri digikuvauksen käsikirja

Digikuvausopasta riittää. Suuri digikuvauksen käsikirja lupaa kaiken tarvittavan tiedon hyvien kuvien ottamiseen pokkareilla ja järjestelmäkameroilla. Hyvin käytännönläheinen kirja paahtaa noin 350 sivussa läpi runsaasti tietoa, joten asioiden käsittely jää usein melko pinnalliseksi. Kirjan luettuaan on kuitenkin vahvasti kartalla ja tietää, mistä ... Lue koko vinkki »

Me Ra Koh: Vauvasi kuvassa

Uudet vanhemmat ovat otollista kohderyhmää monenlaisille opaskirjoille. Vauvasi kuvassa lupaa nostaa lukijansa vauvakuvat "aivan uudelle tasolle". Tämä tapahtuu neljänkymmenen kuvausreseptin kautta. Nämä reseptit ovat ideoita vauvakuvauksiin vauvan ensimmäisen elinvuoden aikana. Jokaisessa reseptissä on mallikuva ja ohjeet, miten kuva kanna... Lue koko vinkki »

Kenneth Lehtinen: Kuvaa asenteella! : Vauhtia ja fiilistä

Docendon valikoimissa riittää valokuvauskirjoja, Kuvaa asenteella! on taas uusi tarjokas joukkoon. Tämä erottuu joukosta asenteellaan. Kirja on suunnattu selkeästi nuoremmalle yleisölle, vinkkipuolelta löytyy muun muassa ohjeistusta keikka-, laskettelu- ja bilekuvien ottamiseen. Kuvaajia on monenlaisia ja tämä kirja tavoittaa varmasti sellaista yle... Lue koko vinkki »

Colin Harding: Classic Cameras

National Media Museumin kokoelmissa on paljon upeita kameroita. Museon kuraattorina toimiva Harding on koostanut kokoelmista kirjan, joka esittelee 75 klassista kameramallia alkaen kameran historian alkuajoista, päättyen digiaikaan. Kirja on järjestetty aikajärjestykseen, joten lukija näkee kamerateknologian kehittymisen camera obscurasta erilai... Lue koko vinkki »

Pekka Punkari ja Markku Saiha: Digijärkkärikoulu (1 ja 2)

Kaksiosainen Digijärkkärikoulu on opas uuden digijärjestelmäkameran omistajille. Kyseessä on kaksi ohuehkoa kirjaa, joista ensimmäisen, Onnistu uudella kameralla, on kirjoittanut Pekka Punkari ja jälkimmäisen, Ideoita ja vinkkejä aktiivikuvaajalle, on kirjoittanut Markku Saiha. Ykkösosa lähtee perusteista: kameran osat, objektiivit, perussäädöt,... Lue koko vinkki »