Pekka Punkari ja Markku Saiha: Digijärkkärikoulu (1 ja 2)

Osta kirja itsellesi

Kaksiosainen Digijärkkärikoulu on opas uuden digijärjestelmäkameran omistajille. Kyseessä on kaksi ohuehkoa kirjaa, joista ensimmäisen, Onnistu uudella kameralla, on kirjoittanut Pekka Punkari ja jälkimmäisen, Ideoita ja vinkkejä aktiivikuvaajalle, on kirjoittanut Markku Saiha.

Ykkösosa lähtee perusteista: kameran osat, objektiivit, perussäädöt, valkotasapaino, videokuvauksen perusteet. Kirja käsittelee varsin kattavasti sen, mitä valokuvaamisen alkeista täytyy tietää. Samalla teksti on melko pinnallista, monet aiheet ohitetaan varsin nopeasti. Perusjutut tulevat kuitenkin selväksi ja teksti on helppolukuista.

Kakkososa esittelee monipuolisemmin, mitä kameralla voi tehdä ja antaa paljon ideoita aktiivisemmalle kuvaajalle. Vinkkejä ja ideoita tulee niin luontokuvaukseen kuin studionäpertelyyn. Kirjan lopussa on mielenkiintoinen osio, jossa ammattivalokuvaajat kertovat työstään ja kalustostaan.

Koin itse toisen osan huomattavasti ykköstä kiinnostavammaksi, mutta olen sen verran perillä kameran käytöstä, etten ihan osu ensimmäisen kirjan kohderyhmään. Aivan aloittelijoille ykkösosa on ehdottomasti lukemisen arvoinen ja siitä on hyvä jatkaa kakkososaa. Vähän enemmän kameran kanssa puuhailleet voivat jättää ykkösosan väliin ja löytää kakkosesta mielenkiintoisia vinkkejä.

Jos osaat englantia, oikeaa valotusta käsittelee Digijärkkärikoulua innostavammin Understanding Exposure.

Päivitys 8/2013: Digijärkkärikoulun sijasta kannattaa nykyään lukea mieluummin uudempi Digikamerakoulu.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...