Markku Saiha: Mustavalkokuvaus ja työnkulku

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mustavalkoinen valokuvaus on oma taiteenlajinsa. Siihen on tarjolla paljon välineitä: erilaisia tekniikoita on ollut käytössä jo parinsadan vuoden ajan. Filmi ja sen kehittäminen on oma lajinsa ja digipuolellakin on tarjota uusia mahdollisuuksia.

Kokenut valokuvausopastaja Markku Saiha tarjoilee laajan näkemyksen mustavalkokuvauksen erityispiirteistä. Kirja käsittelee koko prosessia kuvaamisesta ja valotuksesta kuvankäsittelyyn ja tulostamiseen. Myös filmikuvausta käsitellään, kehittämistä ja vedostusta.

Aihe on mielenkiintoinen. Hyviä mustavalkokuviahan ei tehdä niin, että otetaan värikuva ja käännetään se kuvankäsittelyssä mustavalkoiseksi. Mustavalkokuvaus vaatii ajatusta jo kuvausvaiheessa ja kuvankäsittelyssäkin on omat konstinsa hyvien mustavalkokuvien aikaansaamiseksi. Tähän kaikkeen Saiha antaa Mustavalkokuvaus ja työnkulku -kirjassa paljon hyviä ohjeita.

Mustavalkokuvauksesta kiinnostuneille tämä kirja on erittäin suositeltavaa luettavaa; valaiseva se on muillekin valokuvauksen ystäville ja hienojen kuviensa ansiosta vähintään selailemisen arvoinen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...