Markku Saiha: Luontokuvaajan kenttäopas

Luontokuvaajan kenttäopas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luontokuvaus on yksi suosituimpia valokuvauksen muotoja. Aihetta käsitteleviä kirjoja ilmestyy säännöllisesti. Nyt asialla on monin tavoin tehtävään pätevä Markku Saiha, jolla on paljon kokemusta niin luontokuvaamisesta kuin tietokirjojen laatimisesta.

Luontokuvaajan kenttäopas on pieni taskuun mahtuva pokkari. Formaatti on toimiva, kirja kulkee helposti mukana. Samalla se tarkoittaa, että jaarittelulle ei ole liiemmälti tilaa, vaan on keskityttävä olennaiseen. Kirja tarjoaakin ajatuksia ja ideoita luontokuvaamiseen. Mukana on paljon käytännönläheisiä neuvoja.

Mikään yleinen valokuvausopas tämä ei ole, eikä parhaimmillaan ensimmäisenä kuvausoppaana. Kyllä tässä valotuksen perusteita ja sen sellaista käsitellään, mutta melko pikaisesti ja pintapuolisesti. Parhaimmillaan kirja on antaessaan hyviä neuvoja luontokuvaamiseen. Tämä kirja kannattaa siis lukaista läpi siinä vaiheessa, kun osaa jo vähän kuvata ja on kiinnostunut perehtymään luontokuvaamiseen tarkemmin. Silloin tämä kirja on paikallaan ja hyödyksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...