Markku Saiha: Luontokuvaajan kenttäopas

Osta kirja itsellesi

Luontokuvaus on yksi suosituimpia valokuvauksen muotoja. Aihetta käsitteleviä kirjoja ilmestyy säännöllisesti. Nyt asialla on monin tavoin tehtävään pätevä Markku Saiha, jolla on paljon kokemusta niin luontokuvaamisesta kuin tietokirjojen laatimisesta.

Luontokuvaajan kenttäopas on pieni taskuun mahtuva pokkari. Formaatti on toimiva, kirja kulkee helposti mukana. Samalla se tarkoittaa, että jaarittelulle ei ole liiemmälti tilaa, vaan on keskityttävä olennaiseen. Kirja tarjoaakin ajatuksia ja ideoita luontokuvaamiseen. Mukana on paljon käytännönläheisiä neuvoja.

Mikään yleinen valokuvausopas tämä ei ole, eikä parhaimmillaan ensimmäisenä kuvausoppaana. Kyllä tässä valotuksen perusteita ja sen sellaista käsitellään, mutta melko pikaisesti ja pintapuolisesti. Parhaimmillaan kirja on antaessaan hyviä neuvoja luontokuvaamiseen. Tämä kirja kannattaa siis lukaista läpi siinä vaiheessa, kun osaa jo vähän kuvata ja on kiinnostunut perehtymään luontokuvaamiseen tarkemmin. Silloin tämä kirja on paikallaan ja hyödyksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.