Markku Saiha: Vuoden luontokuvat 2012 : Suomen luonnon vuodenkierto

Vuoden luontokuvat 2012

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuodesta 1981 järjestetty Vuoden luontokuva -kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakatselmus. Vuoden 2012 kilpailuun tuli yli 10 000 valokuvaa, joista esiraati karsi jatkoon hieman alle kymmenen prosenttia. Varsinainen tuomaristo valitsi sitten näistä kuvista voittajat kahdeksalle sarjalle. Koko kilpailun voittajaksi nousi Antti Harkon Luonnon kristallia.

Tähän kirjaan on kerätty sarjojen voittajat ja kunniamaininnan arvoiset kuvat. Lisäksi kirja on muuten kuvitettu kilpailuun osallistuneilla kuvilla.

Kirjassa on muutakin kuin voittajakuvia. Kuvien esittelyn jälkeen on katsaus kilpailuvuoden säähän ja vuodenkiertoon ja kirjoituksia muun muassa pueroista, sääilmiöistä, Suomen linnuston kehityksestä ja maakuntakukista.

Luonnon ja luontokuvien ystäville Vuoden luontokuvat 2012 on erinomainen hankinta. Kirja sopii mainiosti lahjaksi kelle tahansa luonnonystävälle, sen verran erinomaista työtä vuoden parhaat luontokuvat ovat jälleen kerran.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...