Kenneth Lehtinen: Digikuvaamisen taito

Osta kirja itsellesi

Kenneth Lehtinen on kirjoittanut valokuvauskirjoja ahkerasti viime vuosina. Tähän asti kirjat ovat käsitelleet rajatumpia aiheita, mutta nyt aika oli kypsä laajan valokuvausoppaan kirjoittamiseen. Digikuvaamisen taito on kattava valokuvausopas, joka kertoo, miten onnistuneita kuvia otetaan.

Kirja sopii aivan aloittelijoille ja lähtee tekniikasta. Kalustokysymykset käsitellään nopeasti, samoin valotuksen perusteet. Herää epäilys, ohitetaanko tärkeitä asioita turhankin pintapuolisesti, mutta se tuntuu olevan tämän kirjan tyyli ylipäätäänkin: asiasta toiseen siirrytään nopeasti.

Puolensa silläkin, sillä Digikuvaamisen taito ei ole pitkäpiimäinen tai tylsä kirja. Jos kirja ei paneudukaan aiheisiinsa syvällisesti, se ehtii kuitenkin esitellä laajan kirjon kaikenlaista, mitä kameralla voi tehdä. Erilaisia kuvaamisen osa-alueita esitellään paljon ja pääpaino on luovien kuvausideoiden esittelyllä. Tämän kirjan luettuasi hallitset kuvaamisen perusteet ja ennen kaikkea sinulla on ideoita siitä, mitä kaikkea voit kamerallasi kuvata.

Jos haluaa oppia erinomaiseksi kuvaajaksi, Digikuvaamisen taito ei välttämättä ole paras mahdollinen kirja. Understanding exposure taitaa edelleen olla paras lukemani kirja, mitä oikeaan valotukseen tulee – mutta se kirja ei sitten juuri muuta käsittelekään. Digikuvaamisen taito sen sijaan käsittelee kuvaamista paljon laajemmin, ja mitä tällaisiin helppotajuisiin yleisoppaisiin tulee, on mielestäni viime vuosina ilmestyneistä kirjoista sieltä paremmasta päästä.

Joku kirja on ehdottomasti paikallaan uuden järkkärin kaveriksi, eikä tämä ole missään nimessä huono valinta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.