Kenneth Lehtinen ja Peter Vilén: Kamoon! : Rock- ja festarikuvaus

Osta kirja itsellesi

Kenneth Lehtisen nimi löytyy näemmä yhä useamman hyvän valokuvauskirjan kannesta, samoin kuin Docendon. Tällä kertaa aiheena on rock- ja festarikuvaus, mutta eiköhän kirjasta irtoa vinkkejä myös poppareille, jazz-keikoille ja muidenkin musiikinlajien pariin.

Kirjan pääpaino on upeissa kuvissa. Tekstiä on paikoin suorastaan vähänlaisesti, mutta kuvateksteihin on jemmattu kaikenlaisia viisauksia keikkakuvaamisesta ja muuten vain hauskoja anekdootteja. On sitä varsinaista opastustakin, etenkin välinepuolelta ja kuvauslupien hankkimisesta, myös jonkin verran kuvausjärjestelyistä, promokuvien ottamisesta ja kuvankäsittelystä. Mikään kuivakka manuaali Kamoon! ei kuitenkaan ole, vaan enemmän inspiraation, ideoiden ja niksien lähde.

Aloitteleva kuvaaja ei tällä vielä hyviä kuvia ota, eli kirjan kohderyhmänä ovat etenkin ne, jotka osaavat jo kuvata ja kaipaavat neuvoja rock-kuvaamisen käytännön puolesta. Tämän kirjan jälkeen voi jo uskaltautua klubeille ja festareille kameran kanssa, tosin festareillehan ei noin vain kuvauslupia saakaan, kuten kirjasta hyvin selviää.

Kirjan kaveriksi sopii muuten aivan erinomaisen hyvin Kalle Björklidin Vaahtopäät-valokuvateos, joka on läpeensä täynnä upeita rock-kuvia. Pysäyttäviä otoksia löytyy kyllä tästäkin kirjasta, joten rock-valokuvan ystävien kannattaa ehdottomasti vähintään selata Kamoon! läpi, vaikka ei itse olisikaan kiinnostunut kuvaamisesta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...