Kenneth Lehtinen ja Peter Vilén: Kamoon! : Rock- ja festarikuvaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kenneth Lehtisen nimi löytyy näemmä yhä useamman hyvän valokuvauskirjan kannesta, samoin kuin Docendon. Tällä kertaa aiheena on rock- ja festarikuvaus, mutta eiköhän kirjasta irtoa vinkkejä myös poppareille, jazz-keikoille ja muidenkin musiikinlajien pariin.

Kirjan pääpaino on upeissa kuvissa. Tekstiä on paikoin suorastaan vähänlaisesti, mutta kuvateksteihin on jemmattu kaikenlaisia viisauksia keikkakuvaamisesta ja muuten vain hauskoja anekdootteja. On sitä varsinaista opastustakin, etenkin välinepuolelta ja kuvauslupien hankkimisesta, myös jonkin verran kuvausjärjestelyistä, promokuvien ottamisesta ja kuvankäsittelystä. Mikään kuivakka manuaali Kamoon! ei kuitenkaan ole, vaan enemmän inspiraation, ideoiden ja niksien lähde.

Aloitteleva kuvaaja ei tällä vielä hyviä kuvia ota, eli kirjan kohderyhmänä ovat etenkin ne, jotka osaavat jo kuvata ja kaipaavat neuvoja rock-kuvaamisen käytännön puolesta. Tämän kirjan jälkeen voi jo uskaltautua klubeille ja festareille kameran kanssa, tosin festareillehan ei noin vain kuvauslupia saakaan, kuten kirjasta hyvin selviää.

Kirjan kaveriksi sopii muuten aivan erinomaisen hyvin Kalle Björklidin Vaahtopäät-valokuvateos, joka on läpeensä täynnä upeita rock-kuvia. Pysäyttäviä otoksia löytyy kyllä tästäkin kirjasta, joten rock-valokuvan ystävien kannattaa ehdottomasti vähintään selata Kamoon! läpi, vaikka ei itse olisikaan kiinnostunut kuvaamisesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...