Hannu Hautala ja Pekka Punkari: Hannu Hautalan luontokuvausopas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hannu Hautala on Suomen tunnetuimpia ja menestyneimpiä luontovalokuvaajia. Vuosikymmenten uran tehnyt maestro on työskennellyt päätoimisena kuvaajana yli 40 vuotta ja julkaissut kymmeniä kirjoja. Valokuvausoppaistaan tunnettu Pekka Punkari on viettänyt paljon aikaa Hautalan seurassa kuvausmatkoilla ja tuloksena on tämä kirja, jossa vanha mestari jakaa luontokuvaosaamistaan avoimesti.

Kirja on hieno kuvaus ammattiluontokuvaajan toimenkuvasta. Työ on vaativaa ja paljon muutakin kuin vain kuvien räpsimistä. Valmistelutyötä on valtavasti, samoin luonnon tarkkailua ja seuraamista, jotta ylipäätään tietää, mistä kuvattavaa löytyy ja milloin. Kirjasta välittyvä Hautalan osaaminen ja omistautuminen vaikuttaa uskomattomalta.

Hautala on nykypäivänä erikoinen tapaus, sillä hän kuvaa edelleen filmille. Punkari kirjoittaa onneksi digikuvaajan näkökulmasta, toisaalta Hautalan parhaat neuvot eivät liity kameroihin. Kirjasta saa paljon inspiraatiota ja hyviä vinkkejä luontokuvaukseen, niin ammattilainen kuin harrastelijakin.

Kirjan kuvamateriaali on luonnollisesti ensiluokkaista ja kirja kannattaa vähintään selailla läpi, jos on yhtään kiinnostunut luontokuvista (ja Hautalan kuvat eivät ole muualta tuttuja). Suomen luonnon kuvaamisesta kiinnostuneiden kohdalla puhutaan jo erittäin hyvästä hankinnasta: tästä kirjasta saa varmasti paljon irti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...