Jeff Schewe: RAW-kuvankäsittely : Lightroom, Camera Raw & Photoshop

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Digikameralla räpsiminen vastaa sitä, että ottaa filmikameralla kuvia ja teettää niistä kuvat liikkeessä. Kaikille se ei riittänyt, osa kehitti kuvansa mieluummin itse. Vaikka filmi onkin jo enimmäkseen historiaa, kuvien kehittämisestä ei tarvitse luopua. Nykyään kehitystyö vain tehdään tietokoneella digipimiössä sen sijaan, että läträttäisiin kemikaalien kanssa.

RAW-formaatti eli se raakadata, jota kamera kuvasta tallentaa, on eräänlainen negatiivi: se ei ole itsessään katseltavissa, vaan se pitää ensin kehittää katseltavaan muotoon. Digikuvauksen harrastajat kuvaavat RAWia ja kehittävät kuvansa mieleisikseen. RAW-kuvankäsittely kertoo, miten se tapahtuu, kun työkaluina ovat Adoben Lightroom, Camera Raw ja Photoshop.

Kirjan kirjoittaja Jeff Schewe on digitaalisen kuvankäsittelyn konkari, joka on seurannut Adoben työkalujen kehitystä pitkään ja tuntee ne läpikotaisin. Kirja tarjoaa paljon mielenkiintoista teknistä tietoa kameroiden toiminnasta. Tarjolla on myös paljon erittäin yksityiskohtaista oppia kuvien käsittelyyn. Kyseessä on nimenomaan tekniikkaopas, taiteellista puolta ei juuri kartoiteta. Toisaalta kyse ei ole manuaalista, jossa selostettaisiin Adoben ohjelmien toiminta läpikotaisin.

RAW-kuvankäsittely on nappivalinta jokaiselle digikuvaajalle, joka käyttää Adoben ohjelmia ja haluaa saada RAW-tiedostoistaan kaiken mahdollisen irti. Kirja esittelee ammattimaisia työnkulkuja ja näyttää, mitä kaikkea Adobe Lightroomilla on mahdollista saada aikaan. Kirjan alkuosa on suositeltavaa luettavaa kaikille digikameroiden tekniikasta kiinnostuneille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...