Petteri Paananen: Photoshop CS6 kuvankäsittely

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tätä kirjoittaessani uusin Photoshopin versio löytyy Adoben CS6-ohjelmistopaketista. Tietenkin uutta ohjelmaa varten tarvitaan myös opas. Docendo on julkaissut taas kerran pätevän kuvankäsittelyoppaan, joka sopii luettavaksi niin harrastelijoille kuin vanhoillekin photariketuille, jotka haluavat ytimekkään katsauksen päivitettyyn ohjelmaversioon.

Petteri Paanasen kuvankäsittelyoppaan ehdoton ansio on asiallisuus. Tekstissä käydään suoraan kiinni aiheeseen ja kieli on selkeää. Esimerkkityöt on laadittu huolella, ja kuvitus tukee työjärjestystä. Vihreistä vinkkilaatikoista saa lisäksi hyviä neuvoja kuhunkin aiheeseen liityen. Kiitoksen ansaitsee myös kannustus häviöttömän kuvankäsittelyn käyttöön sekä ohjeet, joilla väri- ja valotusvirheitä pystyy korjaamaan ammattimaisemmin. Oppaassa puhutaan myös muista tärkeistä kuvankäsittelyn aiheista kuten näytön kalibroinnista, erilaisista kuvaformaateista ja niiden käyttötarkoituksista sekä valokuvien tulostamisesta.

On vaikeaa kirjoittaa vinkkiä tästä oppaasta esittelemättä Photoshop CS6:n uusia ominaisuuksia. Sanottakoon vain, että vanhoja puutteita on korjailtu ja ohjelmistossa on mukana joitakin uusia työkaluja ja efektejä, jotka vastaavat tällä hetkellä valokuvaajien visuaalisiin tarpeisiin. Näitä uusia ominaisuuksia Paananen tietysti tuo myös esiin. Muuten erikoisefekteihin ja photaritemppuihin Paanasen kirjassa ei keskitytä, mikä ei oikeastaan ole tarpeenkaan. Luovuus on kiinni aina valokuvaajasta itsestään. Kuvankäsittelyoppaasta saa vain tekniset välineet ajatustensa toteuttamiseen.

Ainoan moitteen aiheen tarjoaa liian tutun oloinen kuvitus. Osa esimerkkikuvista on nähty jo aikaisemmissa Photoshop-oppaissa. On tietysti selvää, ettei tekijä halua keksiä pyörää uudestaan, kun niin monet vanhat ominaisuudet ja työkalut toimivat samalla tavalla aikaisemmissa Photoshopin versioissa. Uudemmat kuvat olisivat silti piristäneet teosta. Muuten kelvollinen ja asiallinen kuvankäsittelyopas.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...