Colin Harding: Classic Cameras

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

National Media Museumin kokoelmissa on paljon upeita kameroita. Museon kuraattorina toimiva Harding on koostanut kokoelmista kirjan, joka esittelee 75 klassista kameramallia alkaen kameran historian alkuajoista, päättyen digiaikaan.

Kirja on järjestetty aikajärjestykseen, joten lukija näkee kamerateknologian kehittymisen camera obscurasta erilaisten filmitekniikoiden kautta digikameroihin, käsintehdyistä puulaatikoista teollisiin mikropiireihin. Kehitys on ollut huimaa, tosin mielenkiintoista kyllä useimmat ideat on keksitty jo paljon ennen kuin ne tulivat yleisesti käyttöön.

Kameroista on luonnollisesti tyylikkäät valokuvat, tosin osassa kuvista on keskitytty vähän liikaa taiteelliseen vaikutelmaan informaation sijasta. Olisin myös halunnut nähdä enemmän esimerkkejä kameroiden tuottamista kuvista. Kameravalikoima on mielenkiintoinen, vaikkakin muutama kameroista on klassikoita lähinnä brittiläisestä näkökulmasta. Museo on kuitenkin brittiläinen ja valikoima brittiläisen kuraattorin poimima.

Classic Cameras -kirjaa on helppo suositella valokuvaamisesta ja kameroiden historiasta kiinnostuneille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...