Colin Harding: Classic Cameras

Osta kirja itsellesi

National Media Museumin kokoelmissa on paljon upeita kameroita. Museon kuraattorina toimiva Harding on koostanut kokoelmista kirjan, joka esittelee 75 klassista kameramallia alkaen kameran historian alkuajoista, päättyen digiaikaan.

Kirja on järjestetty aikajärjestykseen, joten lukija näkee kamerateknologian kehittymisen camera obscurasta erilaisten filmitekniikoiden kautta digikameroihin, käsintehdyistä puulaatikoista teollisiin mikropiireihin. Kehitys on ollut huimaa, tosin mielenkiintoista kyllä useimmat ideat on keksitty jo paljon ennen kuin ne tulivat yleisesti käyttöön.

Kameroista on luonnollisesti tyylikkäät valokuvat, tosin osassa kuvista on keskitytty vähän liikaa taiteelliseen vaikutelmaan informaation sijasta. Olisin myös halunnut nähdä enemmän esimerkkejä kameroiden tuottamista kuvista. Kameravalikoima on mielenkiintoinen, vaikkakin muutama kameroista on klassikoita lähinnä brittiläisestä näkökulmasta. Museo on kuitenkin brittiläinen ja valikoima brittiläisen kuraattorin poimima.

Classic Cameras -kirjaa on helppo suositella valokuvaamisesta ja kameroiden historiasta kiinnostuneille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...