Mika Karhulahti: Valokuvaajan tekniikkaopas

Valokuvaajan tekniikkaopas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Valokuvaajan tekniikkaopas käsittelee nimensä mukaisesti tekniikkaa. Valokuvaamista käsitellään perusteista lähtien: miten se kuva kennolle oikein muodostuu? Valokuvaamisen perusteita käsitellään yhden luvun verran, sitten sukelletaan laitteistoihin: kamerat, objektiivit, laukut, jalustat, valaisu…

Kameroiden huoltoa ja puhdistamista käsitellään yhden luvun verran, sitten esitellään erikoistekniikoita kuten HDR-kuvausta ja panoraamojen kuvaamista, ja lopuksi käydään vielä läpi työnkulkuasioita.

Kaikkiaan kirja on hyvin tekniikkavetoinen. Varsin pelkistetty taitto tekee kirjasta vähän tylsän näköisen, kuvatkin ovat enemmän asiallisuuden kuin näyttävyyden asialla. Valokuvaajan tekniikkaopas onkin jotenkin insinöörimäinen.

Vaikka varsinaista valokuvausoppia on kirjassa vähänpuoleisesti, siitä oppii kyllä tarvittavat perusteet. Jos haluaa nimenomaan oppia kuvaamaan hyvin, joku toinen valokuvausopas on parempi valinta. Jos taas pohtii kalusto- ja varustekysymyksiä, tästä kirjasta saa hyviä vinkkejä tarvittaviin laitteisiin ja välineisiin.

Kirjassa on paikoin mukavaa luovuutta, Mika Karhulahti on Micro 4/3 -kameroiden ystävä ja esittelee esimerkiksi vanhojen käsitarkenteisten objektiivien käyttöä. Makrokuvaukseenkin esitellään hyvin mielenkiintoisia kikkoja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...