Mika Karhulahti: Valokuvaajan tekniikkaopas

Osta kirja itsellesi

Valokuvaajan tekniikkaopas käsittelee nimensä mukaisesti tekniikkaa. Valokuvaamista käsitellään perusteista lähtien: miten se kuva kennolle oikein muodostuu? Valokuvaamisen perusteita käsitellään yhden luvun verran, sitten sukelletaan laitteistoihin: kamerat, objektiivit, laukut, jalustat, valaisu…

Kameroiden huoltoa ja puhdistamista käsitellään yhden luvun verran, sitten esitellään erikoistekniikoita kuten HDR-kuvausta ja panoraamojen kuvaamista, ja lopuksi käydään vielä läpi työnkulkuasioita.

Kaikkiaan kirja on hyvin tekniikkavetoinen. Varsin pelkistetty taitto tekee kirjasta vähän tylsän näköisen, kuvatkin ovat enemmän asiallisuuden kuin näyttävyyden asialla. Valokuvaajan tekniikkaopas onkin jotenkin insinöörimäinen.

Vaikka varsinaista valokuvausoppia on kirjassa vähänpuoleisesti, siitä oppii kyllä tarvittavat perusteet. Jos haluaa nimenomaan oppia kuvaamaan hyvin, joku toinen valokuvausopas on parempi valinta. Jos taas pohtii kalusto- ja varustekysymyksiä, tästä kirjasta saa hyviä vinkkejä tarvittaviin laitteisiin ja välineisiin.

Kirjassa on paikoin mukavaa luovuutta, Mika Karhulahti on Micro 4/3 -kameroiden ystävä ja esittelee esimerkiksi vanhojen käsitarkenteisten objektiivien käyttöä. Makrokuvaukseenkin esitellään hyvin mielenkiintoisia kikkoja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.