Abhijit Chattaraj ja Mark Galer: Photoshop Elements -käsikirja

Osta kirja itsellesi

Photoshop Elementsiä  pidetään ammattikuvaajien keskuudessa eräänlaisena köyhän miehen ja sunnuntaiharrastelijan kuvankäsittelyohjelmana. Todelliset tekijät kun tekevät töitä esimerkiksi Photoshop CS5:n kanssa. Mark Galerin ja Abhijit Chattarajin oppaassa on keskitytään siihen, miten kuvia voi käsitellä Photoshop Elementsin 9.0-versiossa monipuolisesti ja ammattimaisella tasolla. Osaavissa käsissä Photoshop Elementsistä voi kaivaa esiin ominaisuuksia, joita siellä ei näytä ensivilkaisulla olevan.

Ammattimaista otetta edustaa myös oppaan kieli. Kirjan sisällön ymmärtäminen vaatii ehdottomasti hyvää valokuvauksen ja kuvankäsittelyohjelmien perustuntemusta. Jos et esimerkiksi tiedä, mitä tarkoittavat tasot, säätötasot tai maskit, teoksesta ei ole paljoakaan iloa. Opaskirjan kantavana ideana on myös opettaa niin sanottua häviötöntä kuvankäsittelyä eli kuvatiedostojen editointia raw-tilassa. Ammattilaisen ja edistyneemmän kuvaajan tietotaitoa sekin.

Kirja etenee projekteina, joissa käydään ensin läpi perusmuokkaukset kuten valotuksen, valkotasapainon korjaaminen sekä terävöinti. Kattavaa tietoa tulee myös käyrät-säätimestä, liukuvärien käytöstä ja mustavalkoisen kuvan muokkaamisesta. Tästä edetään kuvan syväterävyyden, sävytyksen ja muotokuvien retusointiin. Mukana on tietenkin myös hassumpia efektejä kuten valokuvan muuttaminen historialliseksi maalaukseksi ja ”Jumalan säteiden” lisääminen maisemakuviin.  Kaikista projekteista löytyy kattavat, vaihe vaiheelta etenevät ohjeet. Tietenkin lukijan omalle vastuulle jää, osaako hän soveltaa esimerkkejä omiin kuviinsa. Kokeilin muutamia harjoituksia ja sain ne onnistumaan. Tosin valitsemani muokkaukset olivat niin monivaiheisia, että ohjeita täytyi kerrata useampaan otteeseen.

Suosittelen tätä opaskirjaa henkilöille, jotka haluavat käsitellä kuviaan ammattimaisemmin. Kirjasta on apua vaikka ei omistaisikaan juuri Photoshop Elementsiä, koska kuvankäsittelyohjelmat muistuttavat toisiaan. Paras lukuohje on aukaista Photoshop Elements ja kokeilla ohjeita käytännössä. Se on ainoa oikea tapa oppia kuvankäsittelyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...