Sarah Hazell: Virkkausmallien käsikirja : 200 virkkausmallin vaiheittaiset ohjeet, mallikuvat ja kaaviot

Osta kirja itsellesi

Moreenikustannus on kunnostautunut muun muassa mielenkiintoisten ja hiukan erilaisten käsityökirjojen julkaisijana. Sarah Hazellin kirja ei ole ehkä niitä ainutlaatuisimpia, mutta lukuisat ansionsa sillä toki on.

Kirja aloittaa aivan aakkosista: mitä ovat virkkauslangat ja ­koukut, ja miten virkkuukoukkua pidellään kahdella yleisimmällä tavalla. Töitten viimeistely ja perussilmukat on esitelty selkeillä ja tarpeeksi isoilla piirroskuvilla.

Kirjan varsinainen anti on kuitenkin 200 kauniissa virkkausmallissa: on helpompia ja monimutkaisempia, sileitä ja kohomalleja, ja myös ilahduttavan laaja kokoelma erilaisia kirjovirkkaustapoja. Kaikista malleista on esitetty sekä työvaihekuva että sanallinen ohje ja mallipiirros, mikä tyydyttänee varmastikin erilaisiin ohjeisiin tottuneita virkkaajia. Varsinaisia valmiiden töiden ohjeita tässä kirjassa ei siis ole, mutta erilaisten pintojen esittely antaa paljon käyttöideoita, joita on myös mainittu ohjeiden alussa. Kirjan graafinen ilme on erittäin raikas ja kaunis.

Virkkaus on viime aikoina lisännyt huimasti suosiotaan, joten Hazellin kirjasta on varmasti paljon iloa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...