Linda Liukas: Hello Ruby

Osta kirja itsellesi

Menestyksekkään Kickstarter-kampanjan myötä maailmaan saateltu Hello Ruby on lasten satukirja, jossa Ruby-tyttö seikkailee etsimässä aarteita. Matkan varrella hän kohtaa kaikenlaisia pieniä pulmia, joista hän selviää uusien ystäviensä avulla.

Sadulla on opettavainen tarkoitus: se opettaa lapsille ohjelmointiajattelua. Kirjoittaja Linda Liukas on naisille ohjelmointia opettavan Rails Girlsin perustaja ja työskennellyt ohjelmointikursseja järjestävässä Codeacademyssä. Kokemusta siis löytyy ja näemmä myös taitoa tehdä söpö lastenkirja.

Satu on vain osa kirjasta. Se kiinnostavampi osuus löytyy kirjan loppupuolelta, jossa on mielenkiintoisia tehtäviä, jotka johdattelevat lapsia ajattelemaan kuin ohjelmoijat. Kohderyhmänä ovat 5–8-vuotiaat, joten tehtävien vaikeustaso on tälle kohderyhmälle sopivalla tasolla, mutta mikseipä tästä hyötyisi sellainen aikuinenkin, jolla ei ole mitään käsitystä ohjelmoinnista ja siitä, miten tietokone saadaan tekemään, mitä halutaan. Tämän kirjan luettuaan ymmärtää aiheesta vähän enemmän.

Kirjan nettisivuilta löytyy kaikenlaista lisämateriaalia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

 1. Ei ei ei !

  Kirja ei ole ollenkaan sitä mitä on lupailtu .
  Se on itseasiassa jonkinlainen pelkkä satukirja eikä hyvä sellainenkaan.
  Tietokonetta ei kirjan kanssa edes avata .
  Koodaaminen ei kuvaa tätä kirjaa juurikaan.
  Tämä on floppi odotuksiin nähden , sääli kun aiheesta olisi voinut tehdä upean ja myyvän kirjan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...