Linda Liukas: Hello Ruby

Hello Ruby

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Menestyksekkään Kickstarter-kampanjan myötä maailmaan saateltu Hello Ruby on lasten satukirja, jossa Ruby-tyttö seikkailee etsimässä aarteita. Matkan varrella hän kohtaa kaikenlaisia pieniä pulmia, joista hän selviää uusien ystäviensä avulla.

Sadulla on opettavainen tarkoitus: se opettaa lapsille ohjelmointiajattelua. Kirjoittaja Linda Liukas on naisille ohjelmointia opettavan Rails Girlsin perustaja ja työskennellyt ohjelmointikursseja järjestävässä Codeacademyssä. Kokemusta siis löytyy ja näemmä myös taitoa tehdä söpö lastenkirja.

Satu on vain osa kirjasta. Se kiinnostavampi osuus löytyy kirjan loppupuolelta, jossa on mielenkiintoisia tehtäviä, jotka johdattelevat lapsia ajattelemaan kuin ohjelmoijat. Kohderyhmänä ovat 5–8-vuotiaat, joten tehtävien vaikeustaso on tälle kohderyhmälle sopivalla tasolla, mutta mikseipä tästä hyötyisi sellainen aikuinenkin, jolla ei ole mitään käsitystä ohjelmoinnista ja siitä, miten tietokone saadaan tekemään, mitä halutaan. Tämän kirjan luettuaan ymmärtää aiheesta vähän enemmän.

Kirjan nettisivuilta löytyy kaikenlaista lisämateriaalia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...