Karin Erlandsson: Helmenkalastaja

Helmenkalastaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Helmenkalastajat etsivät innokkaasti helmiä meren pohjasta, jossa niitä riittää, kun tietää, mistä etsiä. Miranda tietää, sillä hän on helmenkalastajista paras.

Eräänä päivänä kuningattarelta tulee tiedonanto: Silmäterän löytäjä palkitaan ruhtinaallisesti, helmen paino maksetaan seitsenkertaisesti kultana. Silmäterä on kaikista helmista legendaarisin, jota joka sukupolvi etsii.

Silmäterän etsijöillä on paha tapa hävitä niille teilleen. Helmen etsintä vie mukanaan, mikään muu ei tunnu enää miltään. Mirandan isä katosi etsiessään Silmäterää, joten Miranda tietää itse, miltä menetys tuntuu.

Hän päättää silti lähteä etsimään Silmäterää, koska hänhän on paras. Jos Miranda löytää Silmäterän, hän saa kaiken, mitä ikinä haluaa, eikä koskaan enää kaipaa mitään.

Miranda ei kuitenkaan pääse matkaan yksin. Marko, joka toimii Mirandan apulaisena ohjaamassa venettä, lykkää Mirandan matkaan höpöttävän pikkutytön Sirkan, halusi tämä tai ei. Miranda on vastahakoinen, mutta Sirkka osoittautuu yllättävän taitavaksi ja Miranda hyväksyy tämän mukaansa.

Miranda ja Sirkka lähtevät etsimään Silmäterää ja siitä alkaa kiehtova seikkailu. Helmenkalastaja on satumainen seikkailu, jossa on jännittäviä käänteitä ja hyvä sanoma. Miranda joutuu kohtaamaan vaikeuksia, joissa hän pääsee kasvamaan ihmisenä.

Kirjan loppu jää hivenen epämääräiseksi, mutta se selittyy sillä, että jatkoa on luvassa. Kirja on ensimmäinen osa neliosaista sarjaa.

Ostin kirjan tuliaiseksi yhdeksänvuotiaalle, jolle tämä oli selvästi paksuin ja haastavin kirja siihen asti. Lahja oli mieleinen: kirja oli kuulemma ylivoimaisesti paras ikinä. Helmenkalastajalle siis vankka suositus suoraan kohderyhmältä!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...