Karin Erlandsson: Helmenkalastaja

Helmenkalastaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Helmenkalastajat etsivät innokkaasti helmiä meren pohjasta, jossa niitä riittää, kun tietää, mistä etsiä. Miranda tietää, sillä hän on helmenkalastajista paras.

Eräänä päivänä kuningattarelta tulee tiedonanto: Silmäterän löytäjä palkitaan ruhtinaallisesti, helmen paino maksetaan seitsenkertaisesti kultana. Silmäterä on kaikista helmista legendaarisin, jota joka sukupolvi etsii.

Silmäterän etsijöillä on paha tapa hävitä niille teilleen. Helmen etsintä vie mukanaan, mikään muu ei tunnu enää miltään. Mirandan isä katosi etsiessään Silmäterää, joten Miranda tietää itse, miltä menetys tuntuu.

Hän päättää silti lähteä etsimään Silmäterää, koska hänhän on paras. Jos Miranda löytää Silmäterän, hän saa kaiken, mitä ikinä haluaa, eikä koskaan enää kaipaa mitään.

Miranda ei kuitenkaan pääse matkaan yksin. Marko, joka toimii Mirandan apulaisena ohjaamassa venettä, lykkää Mirandan matkaan höpöttävän pikkutytön Sirkan, halusi tämä tai ei. Miranda on vastahakoinen, mutta Sirkka osoittautuu yllättävän taitavaksi ja Miranda hyväksyy tämän mukaansa.

Miranda ja Sirkka lähtevät etsimään Silmäterää ja siitä alkaa kiehtova seikkailu. Helmenkalastaja on satumainen seikkailu, jossa on jännittäviä käänteitä ja hyvä sanoma. Miranda joutuu kohtaamaan vaikeuksia, joissa hän pääsee kasvamaan ihmisenä.

Kirjan loppu jää hivenen epämääräiseksi, mutta se selittyy sillä, että jatkoa on luvassa. Kirja on ensimmäinen osa neliosaista sarjaa.

Ostin kirjan tuliaiseksi yhdeksänvuotiaalle, jolle tämä oli selvästi paksuin ja haastavin kirja siihen asti. Lahja oli mieleinen: kirja oli kuulemma ylivoimaisesti paras ikinä. Helmenkalastajalle siis vankka suositus suoraan kohderyhmältä!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Sain juuri loppuun jatko-osa Linnunkesyttäjän ja nyt täytyy kyllä sanoa, että en oikein tiedä, mitä ajatella. Luulin tätä lastenkirjasarjaksi, mutta Linnunkesyttäjä olikin yllättäen aika väkivaltainen ja raaka.

    Arvostelussa mainittu yhdeksänvuotias ei tämän kanssa päässyt alkua pidemmälle ennen kuin lukeminen jäi jostain syystä ja nyt en kyllä tiedä, haluaisinko, että lukeekaan tämän pidemmälle. Harmillinen juttu, Helmenkalastaja vaikutti kyllä hyvältä, mutta tämä on kyllä herkälle lukijalle liian raakaa tavaraa.

  2. Sekä Helmenkalastaja että Linnunkesyttäjä on kirjoitettu erittäin hyvin ja kummankin tarina etenee juohevasti, joten pohjaltaan kirjat ovat erinomaisia. Linnunkesyttäjässä on kuitenkin ensimmäistä osaa enemmän väkivaltaa, minkä lisäksi siinä on kahteen otteeseen käytetty kirosanaa, valitettavasti. Yksi yhdeksänvuotias lukija selvästi työsti Linnunkesyttäjän jännittäviä kohtia ensimmäistä osaa enemmän.

    Toivottavasti sarjan tulevissa osissa pidättäydytään tarkoituksettomasta väkivaltaisesta aineksesta, jotta ensimmäisestä osassa tehty oikein hyvä pohjatyö saisi ansaitsemaansa jatkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...