Jarmo Nieminen: Helsinki ensimmäisessä maailmansodassa : sotasurmat 1917–1918

Helsinki ensimmäisessä maailmansodassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aarresaarten isäntä Jarmo Nieminen on toimittanut tuhdin paketin Helsingistä ensimmäisen maailmansodan aikana. Hänen lisäkseen teoksessa on toistakymmentä muuta kirjoittajaa. Sotasurmien lisäksi se antaa paljon tietoa elämästä ja yhteiskunnasta sisällissodan aikana.

Suomen sisällissodasta on kohta sata vuotta aikaa. Vuodet ovat kätkeneet paljon salaisuuksia hautapaikoista lähtien, joita kirja pikkuhiljaa selvittää. Esimerkiksi Haagan teloitus on jäänyt mysteeriksi, jossa tapahtumista on monta eri versiota.

Sotahistorian lisäksi teksteissä nousevat esiin politiikka, ihmiskohtalot ja ajankuva. Tyylit ja sisällöt ovat vaihtelevia, kuten useamman kirjoittajan teoksissa yleensä onkin. Näkökulmia on monia, kokemuksiaan kertovat sekä valkoisten että punaisten puolella olleet ja sivulliset. Kirja ei ota kantaa, vaan kertoo ja selvittää.

Kuvat ovat vakuuttavia ja niillä on suuri dokumentaarinen arvo. Erityisen pysäyttäviä ovat kuvat teloitus- ja hautapaikoilta. Tuskin kovin moni helsinkiläinenkään tietää kotikaupunkinsa historiaa sadan vuoden takaa, joten tämä dokumentti on paikallaan.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...