Stephen King: Herääminen

Osta kirja itsellesi

Kauhutehdas Stephen King tuntuu tuotteliaammalta kuin koskaan. Herääminen oli toinen hänen julkaisemansa kirja vuonna 2014 ja peräti neljäs vuodesta 2013. Suomeksi näitä nautitaan hieman verkkaisemmin, Tervetuloa Joylandiin on luvassa myöhemmin tänä vuonna ja Mr. Mercedes -etsiväkirjan suomentamisesta en ole nähnyt mainintaa.

Herääminen käynnistyy kun 1960-luvulla amerikkalaiseen pikkukaupunkiin muuttaa uusi pastori Charles Jacobs. Mies on varsin vetovoimainen ja mystinen. Jacobs saa koko kaupungin ihailun puoleensa. Kenties suurimman vaikutuksen hän tekee kuusivuotiaaseen Jamie Mortoniin parantamalla tämän veljen. Jacobs kuitenkin menettää uskonsa perheensä kuollessa ja jättää tehtävänsä.

Vuosien päästä Jamie Morton on pelastuksen tarpeessa. Heroiiniriippuvainen muusikko törmääkin ihmeparantajaksi ryhtyneeseen Jacobsiin. Jacobs lupaakin auttaa häntä, mutta avulla on hintansa.

King ei ole tyyliään muuttanut. Juonta kuljetetaan taukoamatta eteenpäin. Henkilöhahmoihin ja ympäristöön luodaan syvyyttä pienillä elävillä yksityiskohdilla. Kirja iski minuun enemmän kuin muut tuoreemmat Kingin tuotokset. Liekö syy se, että Herääminen on suhteellisen tiivis paketti – verrattuna esimerkiksi tiiliskivimäisiin Kuvun alla ja 22.11.63 -kirjoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.