Stephen King: Herääminen

Herääminen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kauhutehdas Stephen King tuntuu tuotteliaammalta kuin koskaan. Herääminen oli toinen hänen julkaisemansa kirja vuonna 2014 ja peräti neljäs vuodesta 2013. Suomeksi näitä nautitaan hieman verkkaisemmin, Tervetuloa Joylandiin on luvassa myöhemmin tänä vuonna ja Mr. Mercedes -etsiväkirjan suomentamisesta en ole nähnyt mainintaa.

Herääminen käynnistyy kun 1960-luvulla amerikkalaiseen pikkukaupunkiin muuttaa uusi pastori Charles Jacobs. Mies on varsin vetovoimainen ja mystinen. Jacobs saa koko kaupungin ihailun puoleensa. Kenties suurimman vaikutuksen hän tekee kuusivuotiaaseen Jamie Mortoniin parantamalla tämän veljen. Jacobs kuitenkin menettää uskonsa perheensä kuollessa ja jättää tehtävänsä.

Vuosien päästä Jamie Morton on pelastuksen tarpeessa. Heroiiniriippuvainen muusikko törmääkin ihmeparantajaksi ryhtyneeseen Jacobsiin. Jacobs lupaakin auttaa häntä, mutta avulla on hintansa.

King ei ole tyyliään muuttanut. Juonta kuljetetaan taukoamatta eteenpäin. Henkilöhahmoihin ja ympäristöön luodaan syvyyttä pienillä elävillä yksityiskohdilla. Kirja iski minuun enemmän kuin muut tuoreemmat Kingin tuotokset. Liekö syy se, että Herääminen on suhteellisen tiivis paketti – verrattuna esimerkiksi tiiliskivimäisiin Kuvun alla ja 22.11.63 -kirjoihin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...