Liisa Laukkarinen: Herbaariostani

Osta kirja itsellesi

Liisa Laukkarinen (s. 1944) on varsin tuottelias kirjailija. Hänen tuotantonsa sisältää lyriikkaa, kirjoja Marius-­pojan Aspergerin syndroomasta ja uskonnollisen tunnustuskirjan Jos Jumala on. Laukkarisen kahdeskymmenes teos Herbaariostani on kaunis runokirja vakavista aiheista.

Herbaariostani koostuu kuudesta osasta, joissa käsitellään vanhenemista, kuolemaa, rakkautta ja luontoa. Suuria kysymyksiä siis! Laukkarisen kieli on kuulasta ja selkeää, ja kirja oli hyvin miellyttävä lukea, vaikka ikääntymistä kuvaavat runot olivatkin vakavia, voi sanoa melkein sydämeenkäyviä. Toisaalta kirjan viimeinen osa Eläimiä kuvasi elämän kauneutta luomakunnan pienimpien, kärppien, hiirien ja muurahaisten, kautta. Minulle kuitenkin jäivät eniten mieleen juuri kuolema­ ja ikääntymisrunot, niiden rauhallisuus ja kirkkaus.

”Miten suloista nukahtaa joka ilta elämän loppuun asti / harjoitella jokailtaista loppumista.”

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.