Liisa Laukkarinen: Herbaariostani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Liisa Laukkarinen (s. 1944) on varsin tuottelias kirjailija. Hänen tuotantonsa sisältää lyriikkaa, kirjoja Marius-­pojan Aspergerin syndroomasta ja uskonnollisen tunnustuskirjan Jos Jumala on. Laukkarisen kahdeskymmenes teos Herbaariostani on kaunis runokirja vakavista aiheista.

Herbaariostani koostuu kuudesta osasta, joissa käsitellään vanhenemista, kuolemaa, rakkautta ja luontoa. Suuria kysymyksiä siis! Laukkarisen kieli on kuulasta ja selkeää, ja kirja oli hyvin miellyttävä lukea, vaikka ikääntymistä kuvaavat runot olivatkin vakavia, voi sanoa melkein sydämeenkäyviä. Toisaalta kirjan viimeinen osa Eläimiä kuvasi elämän kauneutta luomakunnan pienimpien, kärppien, hiirien ja muurahaisten, kautta. Minulle kuitenkin jäivät eniten mieleen juuri kuolema­ ja ikääntymisrunot, niiden rauhallisuus ja kirkkaus.

”Miten suloista nukahtaa joka ilta elämän loppuun asti / harjoitella jokailtaista loppumista.”

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...