Rosamund Lupton: Hiljaisuuteen hävinneet

Hiljaisuuteen hävinneet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kylmyyttä ei voi tämän kirjan yhteydessä välttää, mutta päähenkilöistä kyllä löytyy lämpöä. Olosuhteet sen sijaan ovat erittäin hyiset. Hiljaisuuteen hävinneet on yhtä lailla trilleri, ihmiskuvaus kuin selviytymistaistelu, jossa taustalla leijuu ajankohtainen teema.

Kymmenen sormen ikäinen Ruby lähtee äitinsä Yasminin kanssa etsimään luontokuvausmatkalla Alaskassa olevaa isäänsä. Ruby on kuuro, mutta kommunikoi viittomakielen lisäksi Twitterissä, jossa seuraajia riittää. Hän on erikoistunut kuvaamaan miltä eri asiat, kuten tunnetilat näyttävät. Nykyajan tietotekniikalla on muutenkin vahva rooli kirjassa kontrastina Alaskan armottomalle, ikiaikaiselle luonnolle.

Kirja etenee ja tarina kasvaa sivu sivulta samaa tahtia Yasminin ja Rubyn rekkamatkan tahtiin. Rekka ei ole tällä kertaa pakokaasua ja meteliä syytävä kone, vaan ennemmin hengenpelastaja. Erikoinen miljöö ja pisaroista joeksi kasvava jännitys ottavat lukijan otteeseen, joka tiukkenee positiivisella tavalla koko ajan.

Rosamund Lupton kirjoittaa taitavasti, etenkin kertojaminän vaihteleminen Yasminin ja Rubyn välillä toimii. Suositeltava romaani.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...