Sari Peltoniemi: Hirvi

Hirvi

Osta kirja itsellesi

Hirvi lienee nuortenkirjallisuutta, kun se kirjastossa taitaa löytyä useimmiten lastenosastolta. Se on kuitenkin sillä tavalla hyvää nuortenkirjallisuutta, että se viihdyttää myös varttuneempaakin lukijaa.

Hirvi kertoo prinsessa Ursulan tarinan. Ursula tulee raskaaksi sopimattomalla tavalla ja hänet karkotetaan linnastaan kauas metsän kätköön. Ursula saa mökissä pojan, joka tuntuu ymmärtävän metsän väkeä paremmin kuin ihmisiä. Pojan nimeksi tulee Hirvi.

Kirja kertoo Ursulan ja Hirven elämästä metsässä parantajani. Valinnoista, valintojen hinnoista, ystävyydestä. Tarinaa kirjaa jälkikäteen Lepakko, ja tarinan kertomisen lomassa Lepakko ja Ursula kommentoivat tarinaa jälkiviisaina.

Hirvi on miellyttävä, lämmin kirja, julmista sävyistään huolimatta. Se on hyvää, omaperäistä fantasiaa, jonka juuret ovat syvällä sadussa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...