Sari Peltoniemi: Hirvi

Hirvi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hirvi lienee nuortenkirjallisuutta, kun se kirjastossa taitaa löytyä useimmiten lastenosastolta. Se on kuitenkin sillä tavalla hyvää nuortenkirjallisuutta, että se viihdyttää myös varttuneempaakin lukijaa.

Hirvi kertoo prinsessa Ursulan tarinan. Ursula tulee raskaaksi sopimattomalla tavalla ja hänet karkotetaan linnastaan kauas metsän kätköön. Ursula saa mökissä pojan, joka tuntuu ymmärtävän metsän väkeä paremmin kuin ihmisiä. Pojan nimeksi tulee Hirvi.

Kirja kertoo Ursulan ja Hirven elämästä metsässä parantajani. Valinnoista, valintojen hinnoista, ystävyydestä. Tarinaa kirjaa jälkikäteen Lepakko, ja tarinan kertomisen lomassa Lepakko ja Ursula kommentoivat tarinaa jälkiviisaina.

Hirvi on miellyttävä, lämmin kirja, julmista sävyistään huolimatta. Se on hyvää, omaperäistä fantasiaa, jonka juuret ovat syvällä sadussa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...