Pasi Pitkänen: Hirviöturnajaiset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuohukosken asukkailla on mielenkiintoinen perinne; prinsessa Sednalla on erään muinaisen tapauksen kunniaksi tapana haastaa valitsemansa hirviökouluttaja turnajaisiin. Prinsessan voittaminen onkin sitten vähän kinkkisempi tapaus – hänellähän on voittamaton ja mahtavin hirviö mitä kukaan on kuunaan nähnyt: Myrskyetana! Vaatimattomalla Erenillä sen sijaan ei ole mitään muuta kuin rannalta löytynyt hassunnäköinen pallukka nimeltään Pomelo. Voisiko siitä muka olla Myrskyetanan haastajaksi?

Pasi Pitkänen itse kertoo, että tarinaa on inspiroinut muiden muassa Maurice Sendakin klassikko Hassut hurjat hiviöt, Zelda ja Pokemon. Vaikutteet näkyvät kirjassa mielestäni aika selkeästi ja se ei ole lainkaan huonompi juttu. Pitkänen onnistuu tuomaan kirjaan tietynlaista tietokonepelien estetiikkaa ja sarjakuvien vauhtia ja uskoisinkin, että erityisesti pieniin poikiin kirja vetoaa varmasti. Tällaisia kirjoja kaivattaisiin markkinoille mielestäni enemmänkin. Tekstiä kirjassa on noin yksi lause per sivu, joten kirja sopii erityisen hyvin juuri pienemmille lapsille, joilla keskittyminen ei ole vielä huipussaan.

Itseäni kirjassa viehätti Pitkäsen luoma fantasiamaailma ja erityisesti Pomelo, hahmohan on aivan loistava! Sympaattisen näköinen pallukka ei kirjassa puhu, eikä tarvitsekaan, ilmeikäs hahmo toimii juuri sellaisenaan ja on taatusti lasten suosikki.

Hirviöturnajaiset on toinen Pasi Pitkäsen itsensä kirjoittama kirja ja toivon mukaan näitä on tulossa jatkossa lisää, sillä miehellä selkeästi riittää mielikuvitusta myös kirjoittajan rooliin.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...