Historian arvoitukset : matka mysteerien maailmaan

Historian arvoitukset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rakastin lapsena erilaisia historian arvoituksista kertovia kirjoja, joten en voinut vastustaa kiusausta kun havaitsin Gummerukselta ilmestyvän Historian arvoitukset -teoksen. Monet maailman suurista arvoituksista ovat yhä vastausta vailla, joten kirja käsittelee tuttuja aiheita aina dinosauruksista pyramideihin ja historiallisesta Jeesuksesta nykypäivän ihmeparannuksiin.

Historian arvoitukset -kirja kartoittaa näitä mysteereitä melko yksityiskohtaisesti ja kertoo niin varhaisemmista teorioista kuin nykyuskomuksista asioiden suhteen ja herättää samalla lukijan mielikuvituksen pohtimaan omia ratkaisujaan menneisyyden salaisuuksille. Kirja sopii hienosti myös vähän isompien lasten kanssa luettavaksi ja keskusteltavaksi. Oma 6-vuotiaani olisi ollut aiheesta myös äärimmäisen kiinnostunut, mutta teksti ja asiat olivat monissa paikoin hänelle vielä liian monimutkaisia. Dinosauruksista ja ihmislajin kehityksestä tosin saimme mekin paljon irti.

Jos historian arvoitukset kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti tarttua tämäntyyppiseen kirjaan, josta yhdellä lukemalla saa monipuolisen kattauksen ratkaisemattomia arvoituksia. Tämän jälkeen voi sitten perehtyä johonkin tiettyyn teemaan lisää, jos havaitsee sen erityisen kiinnostavaksi.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...