Wayne G. Hammond ja Christina Scull: Hobitti Tolkienin silmin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hobitti-elokuvan lähestyessä elokuvateattereita, myös kustantajat ovat heränneet ja alkaneet tuoda omia elokuvaa sivuavia oheistuotteitaan myyntiin. Yksi näistä on Hobitti Tolkienin silmin, taidekirja. Kirja sisältää ihastuttavan kokoelman Tolkienin piirroksia ja maalauksia Hobitti – eli sinne ja takaisin -kirjasta. Mukana on aivan kaikki, aina ensimmäisistä luonnoksista niihin täysvärikuviin asti, jotka ilmestyivät vuoden 1937 painoksen mukana.

Kirja on puitteiltaan upea: sen mukana tulee tyylikäs kotelo, kuvat ovat sijoiteltu huolellisesti ja niiden kuvatekstit ovat asiantuntevia. Tolkien piti itseään lahjattomana piirtäjänä. Tästä huolimatta hänen taiteensa välittää tunteita.

Piirustukset maastoista hahmoihin antavat ainutlaatuisen kuvan alkuperäisestä Hobitista, tarinasta joka sysäsi alkuun Taru Sormusten Herrasta -kirjasarjan. Kuten tunnettua, se puolestaan mullisti fantasiakirjallisuuden.

Kirjan kirjoittajat Wayne G. Hammond ja Christina Scull ovat aviopari, jotka ovat julkaisseet useita J. R. R. Tolkienin töihin liittyviä teoksia, kuten esimerkiksi The Lord of the Rings: A Reader’s Companionin ja The J.R.R. Tolkien Companion and Guiden.

Hobitti Tolkienin silmin on teos, jota voi varauksetta suositella Tolkienin tuotoksista kiinnostuneille. Siinä on samaa mystistä vetovoimaa kuin Tolkienin Hobitissa. Kyseinen vetovoima ei kuitenkaan aukene sellaiselle henkilölle, joka ei ole Tolkienin teoksiin rakastunut.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 194 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...