J.R.R. Tolkien: Hobitti, eli sinne ja takaisin (80-vuotislaitos)

Osta kirja itsellesi

Bilbo Reppuli asustaa rauhassa eläen teehetkestä toiseen, kun eräänä iltana hän saa vieraakseen yhden pitkän velhon ja kolmetoista kääpiötä. Lohikäärme on varastanut kääpiöiden kullan ja terrorisoi muutenkin naapurustoaan. On aika tehdä asialle jotain, mutta matkaseurueesta puuttuu vielä voro, mihin hommaan eräs tietty hobitti olisi oikein sopiva. Hobitit eivät yleensä ole seikkailunhaluisia tai kaipaa muille maille, mutta Reppulit ovat hieman toista maata ja Bilbo lähtee melkein rohkeasti elämänsä seikkailulle. Matkallansa Bilbo voittaa haltuunsa erään tietyn sormuksen, mutta se on aivan oma seikkailunsa.

Kun Taru sormusten herrasta on fantasiafanin tosikoetus, on Hobitti koko perheen fantasiaseikkailu. Mukana on fantasiaolentoja velhoista lohikäärmeisiin, jännitystä ja seikkailua. Hobitti ei vaadi vuosien sitoutumista ja on valloittava seikkailu ihan yksinään. Tämä on 80-vuotisjuhlapainos Tove Janssonin upeasti kuvittamasta Hobitista, joka julkaistiin aikoinaan nimellä Lohikäärmevuori.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.