Stephen King: Hohto

Hohto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kauhun mestari Stephen King ei lepää paikoillaan. Jatkuvalla tahdilla julkaisevan Kingin tuorein kirja on Tohtori Uni, joka on jatkoa hänen kenties kaikkein suosituimpaan kirjaansa Hohtoon. Jatko-osan ilmestymisen johdosta myös Hohto on saanut uuden painoksen.

Hohto on suuri merkkiteos, joka parhaiten tunnistetaan Stanley Kubrickin ohjaamasta elokuvasta. Kyseinen elokuva on Alfred Hitchcockin Psycho -elokuvan ohella tunnetuin kauhuelokuva. Vaikka Kubrickin ohjaus onkin loistava, ei se silti miellyttänyt Stephen Kingiä. Tämä toivoi elokuvalta juonelle uskollisempaa lähestymistä.

Kirjan keskipisteenä on kirjailija Jack Torrance perheineen, jonka ura ja perhe-elämä ovat kriisissä hänen alkoholiongelmansa takia. Saadakseen elämänsä takaisin raiteilleen Jack ottaa pestin syrjäisen hotellin talvihuoltajana tarkoituksenaan korjata elämänsä. Hotellille hän ottaa mukaan perheensä ja pian he huomaavat joutuneensa ympäristöön, jossa kaikki ei olekaan sitä, miltä näyttää.

King on lyömätön kauhun parissa. Siitä kertovat ennätykselliset neljätoista Bram Stoker -palkintoa. Tämän lisäksi hänen palkintokaapissaan komeilevat muun muassa Hugo, neljä World Fantasy -palkintoa ja viisi Locus -palkintoa. Hohto on minusta hänen uransa parhaimpia. Eristäytynyt hotelli on oiva paikka Kingin maalailevalle kerronnalle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...