Minna Halonen, Erkki Helimo ja Heli Kananen (toim.): Homehelvetti : kriisistä ratkaisuihin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Astma, ihottuma, hengenahdistus, silmien kirvely, kaatoväsymys, jatkuva nuha, kuume, alilämpö, keuhkoputkentulehdus… Homeen altistamien oireiden ja sairauksien lista tuntuu loputtomalta. Terveyden lisäksi voi menettää kotinsa, toimeentulonsa ja ystävänsä. Tervetuloa homehelvettiin.

Kirja koostuu monien eri kirjoittajien tarinoista. Runkona ovat tavallisten ihmisten omakohtaiset kokemukset, mutta näkökulmaan tuovat laajuutta asiantuntijoiden, kuten professori-mikrobiologi Mirja Salkinoja-Salosen osuudet.

Yhteistä kaikille teksteille on, että hometta pidetään erittäin vakavana ongelmana nyt ja tulevaisuudessa. Tyypillisiä piirteitä homeahdinkoon joutuneille ovat epäuskoiset naapurit, lukemattomat lääkärikäynnit, taloudellinen ahdinko sekä vaikeus löytää minkäänlaista oikeutta.

”Homepyykkiä pestään pesukoneen lisäksi lääkärissä ja oikeudessa.”

Rakennusmestari Hannele Rämön osuudessa on yhtenä lukuna Hallittu asunnon ostaminen. Tämän lukeminen saa haukkomaan henkeä, ja menee maallikolla yli ymmärryksen. Rakennuksen varman homeettomuuden etukäteen todetakseen pitäisi olla rakennusalan huippuasiantuntija, ja tietää kohteen kunto paljon myyjää paremmin.

Homehelvetin karuuden voi todeta vain siihen joutumalla, mutta kirja antaa hyvän läpileikkauksen siitä, mistä on kyse. Se on yhtä lailla draamaa kuin tietokirjallisuutta.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...