Reijo Mäki: Hotel California

Hotel California

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Reijo Mäen dekkarisarja Vares on yksi suomalaisen kirjallisuuden vakaimpia sarjoja. Kirjoja on ilmestynyt liki vuosittain yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Sarja on päätynyt myös käännettynä Suomen rajojen ulkopuolelle ja Mäen kirjoja on myyty jo yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Hotel Californiassa Vares on tarinan aluksi vieraalla maalla. Vares on ajautunut turvamieheksi dokumenttielokuvalle, jota kuvataan Kalifornian Piru-järvellä. Järvellä on huono maine, sinne kun on helppo kadota. Vareksen tapauksessa kadonneet asiat ja henkilöt kuitenkaan eivät useinkaan pysy kadonneina, vaan niillä on tapana nousta esiin, vaikka sitten toisella mantereella.

Itselleni parasta Reijo Mäen dekkareissa on niiden rento asenne. Vares lähellekään aina ei ole itse edes aktiivisesti ratkaisemassa tapausta, vaan usein koko tapahtumaketju ratkeaa hänen ympärillään suureksi osaksi itsekseen. Kun kuvioissa on vielä voimakas alkoholinkäyttö, alkaa tuntua että Vares on (mysteerien suhteen) uskomattoman onnekas henkilö.

Vares-sarjaa lukeneet tietävät mitä Hotel Californialta voi odottaa. Kerronta on elämänläheistä ja eläväistä. Vares kumppaneineen on lähes elämää suurempia karikatyyrejä, joiden luonteet tulevat esiin kaikessa mitä he tekevät. Vareksen tutusta kööristä parrasvaloissa on eniten oma suosikkini Luusalmi. Hän on novellikirjailija, jonka panoksena kirjoihin on yleensä ärsyttää muita henkilöitä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...