Leena Krohn: Hotel sapiens

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Leena Krohnin uutuuskirja Hotel Sapiens on monen kirjailijan aikaisemman kirjan tapaan ideakirjallisuutta. Tällä tarkoitan, että kirja esittelee idean, jonka jälkeen tarkastelee ideaansa useasta näkökulmasta.

Kirjan keskipisteenä on kirjan nimeä kantava Hotel Sapiens, joka on tutkimuslaitoksen, vankilan ja mielisairaalan yhdistelmä. Laitoksessa on monimuotoinen joukko ihmisiä, joita valvovat keinoälyjärjestelmä Kaitsijat. Kaitsijoiden ihmiskokeet ja laitoksessa asuvat ihmiset peilaavat kirjan maailmaa jokainen omasta näkökulmastaan.

Monessa asiassa Hotel Sapiens toi minulle mieleen Krohnin teoksista Unelmakuoleman, joka käsitteli suhtautumista kuolemaan eri näkökulmista. Tällä kertaa keskipisteessä on niin inhimillisyys kuin ihmiselämäkin. Unelmakuolemasta poiketen käsittely on täytetty satiirilla. Hotel Sapiensin asukkaista kun pystyy tunnistamaan nyky-yhteiskunnan arkkityyppejä, joiden karikatyyriset näkökulmat luovat asiaan komediaa.

Suosittelen tähän kirjaan tarttumista, mikäli kaipaa ajatuksia herättävää syvällistä kirjaa. Se on loistava teos ideakirjallisuuden mestarilta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

3 kommenttia

  1. Hotel Sapiens on ensi kosketukseni Leena Krohnin tuotantoon ja ainakin tämä kirja vakuutti minut. Olen todella tyytyväinen, että kirjastomme hankki tämän pyynnöstäni. Pitäisin jopa varteenotettava teoksena F-ehdokkaaksi.
    Pieniä tarinoita, joita sitoo tuo Hotelli Sapiens ja sen asukkaat. Novellia, proosaa, fantasiaa, tietoa. Kirjasta on moneksi.

  2. Kyllä Sirpa tietää ;-), tämähän siis ON Finlandia-ehdokas!

  3. Leena Krohn voitti myös Aleksis Kiven palkinnon tänä vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...