Leena Krohn: Hotel Sapiens ja muita irrationaalisia kertomuksia

Hotel Sapiens

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Leena Krohnin uutuuskirja Hotel Sapiens on monen kirjailijan aikaisemman kirjan tapaan ideakirjallisuutta. Tällä tarkoitan, että kirja esittelee idean, jonka jälkeen tarkastelee ideaansa useasta näkökulmasta.

Kirjan keskipisteenä on kirjan nimeä kantava Hotel Sapiens, joka on tutkimuslaitoksen, vankilan ja mielisairaalan yhdistelmä. Laitoksessa on monimuotoinen joukko ihmisiä, joita valvovat keinoälyjärjestelmä Kaitsijat. Kaitsijoiden ihmiskokeet ja laitoksessa asuvat ihmiset peilaavat kirjan maailmaa jokainen omasta näkökulmastaan.

Monessa asiassa Hotel Sapiens toi minulle mieleen Krohnin teoksista Unelmakuoleman, joka käsitteli suhtautumista kuolemaan eri näkökulmista. Tällä kertaa keskipisteessä on niin inhimillisyys kuin ihmiselämäkin. Unelmakuolemasta poiketen käsittely on täytetty satiirilla. Hotel Sapiensin asukkaista kun pystyy tunnistamaan nyky-yhteiskunnan arkkityyppejä, joiden karikatyyriset näkökulmat luovat asiaan komediaa.

Suosittelen tähän kirjaan tarttumista, mikäli kaipaa ajatuksia herättävää syvällistä kirjaa. Se on loistava teos ideakirjallisuuden mestarilta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...