Väinö Heinonen ja Vuokko Hurme: Housuvaaran huvipuisto : huvipuistotietoa hurjastelijoille

Housuvaaran huvipuisto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässäpä hauska lastenkirja, jonka luulisi innostavan kirjan ääreen sellaisetkin lapset, jotka eivät normaalisti kirjoista niin perusta. Matti ja Tilda viettävät tylsää kesäpäivää Housuvaarassa huvipuistoretkistä unelmoiden, kun yllättäen paikalle pelmahtaa omituinen siniviiksinen huvipuistoyrittäjä, jolla on aivan omat suunnitelmansa Housuvaaran varalle.

Kapri Kajanuksen ideoimasta uudesta Housuvaaran huvipuistosta ei nimittäin tule puuttumaan vauhtia ja kieputusta, ja tottakai Muhosten perhettä tarvitaan avuksi laitteita testaamaan ja kehitysvinkkejä antamaan. Samalla päästään tutustumaan kaikkeen, mitä huvipuistoihin liittyy. Mistä hattara oikein on peräisin ja miksi aikuisille tulee helpommin paha olo kuin lapsille? Aikakoneen avulla päästään vilkaisemaan myös historiallisia huvittelupaikkoja.

Vuokko Hurmeen kirjoittama tarina yhdistää juuri sopivalla tavalla mielikuvitusta ja tietoa, ja tekstiä tukevat hyvin Väinö Heinosen yksityiskohtaiset ja ilmeikkäät kuvitukset. Erityisesti osio historiallisista huvituspaikoista viehätti itseäni, kyllä sitä ennenkin osattiin!

Kirjan rakenne on muutenkin oivallinen. Kirjassa on tarinan lomassa runsaasti faktasivuja, joten kirjaa voi lukea halutessaan tarinana tai tutkia tietokirjana. Housuvaaran huvipuisto ei puhu huvipuistoista pelkästään yleisellä tasolla, vaan kirjassa päästään tutustumaan myös moniin kansainvälisesti kuuluisiin ja erikoisiin huvipuistoihin.

Tiedättekö esimerkiksi mitä puistoa on tituleerattu maailman vaarallisimmaksi huvipuistoksi? Tai mistä löytyy hupsulta kuulostava koiranpieruvuoristorata? Kirjan lukeminen aiheuttaa erikoisen halun alkaa hamuilemaan laukusta passia, joten pieni vaaran elementti on olemassa, jos kirjan lapselle meinaa hankkia.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...