Saara Henriksson ja Erkka Leppänen (toim.): Huomenna tuulet voimistuvat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oli ympäristökysymyksistä mitä mieltä tahansa, keskustelua ne vähintäänkin herättävät. Ympäristöön ja sen kehitykseen tulevaisuudessa liittyy todellisia uhkakuvia ja mahdollisuuksiakin, ja niitä pohtiva kirjallisuus on siksi tarpeellista.

Osuuskumma osallistuu talkoisiin Huomenna tuulet voimistuvat -kokoelmalla, joka tarjoaa paketin ekoscifiä. Novellit käsittelevät älyllisen elämän kehitystä merissä, siemenpatentteja, valaita, kemikaalitutkimuksia… kyse ei siis ole kokoelmasta tuomiopäivän julistamista.

Kirjan esipuheen on kirjoittanut Risto Isomäki, jolta on kirjassa myös novelli. Isomäen novelli Luonnon järjestys on hauska, mutta ehkä eniten sellaista infodumppausscifiä, jolla on joku idea saarnattavana. Oma suosikkini kokoelmasta on Jussi Katajalan Mare Nostrum, joka kertoo kalmareista.

Mielenkiintoinen kokoelma siis, kuten aikaisemmatkin Osuuskumman kokoelmat.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...