Saara Henriksson ja Erkka Leppänen (toim.): Huomenna tuulet voimistuvat

Osta kirja itsellesi

Oli ympäristökysymyksistä mitä mieltä tahansa, keskustelua ne vähintäänkin herättävät. Ympäristöön ja sen kehitykseen tulevaisuudessa liittyy todellisia uhkakuvia ja mahdollisuuksiakin, ja niitä pohtiva kirjallisuus on siksi tarpeellista.

Osuuskumma osallistuu talkoisiin Huomenna tuulet voimistuvat -kokoelmalla, joka tarjoaa paketin ekoscifiä. Novellit käsittelevät älyllisen elämän kehitystä merissä, siemenpatentteja, valaita, kemikaalitutkimuksia… kyse ei siis ole kokoelmasta tuomiopäivän julistamista.

Kirjan esipuheen on kirjoittanut Risto Isomäki, jolta on kirjassa myös novelli. Isomäen novelli Luonnon järjestys on hauska, mutta ehkä eniten sellaista infodumppausscifiä, jolla on joku idea saarnattavana. Oma suosikkini kokoelmasta on Jussi Katajalan Mare Nostrum, joka kertoo kalmareista.

Mielenkiintoinen kokoelma siis, kuten aikaisemmatkin Osuuskumman kokoelmat.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.