Ina Majaniemi: Huone yhdelle : Pieni matkakertomus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilona Piippo on hieman vaatimattoman oloinen keski-ikäinen nainen, tai kuten hän itse asian muotolee “se kolmannen kerroksen vanhapiika”. Muiden ihmisten elämässä tuntuu kyllä tapahtuvan kaikenlaista, mutta Ilonan osana tuntuu olevan katsella sitä kaikkea sivusta. Mikäpä siis avuksi? Rohkea rokan syö, sanomalehden sivuilta löytyvä matka olkoon ratkaisu, vaikka yksin matkustaminen tuntuukin ajatuksena todella vieraalta.

Huone yhdelle : Pieni matkakertomus on Ina Majaniemen sympaattinen ja hyvällä tavalla arkinen sarjakuva. Mitään erityisen hurjaa sarjakuvassa ei tapahdu, se todellakin on pieni ja realistinen matkakertomus, sellainen joka varmasti löytyy monen ihmisen valokuva-albumista. Ilonan matka ei kuitenkaan ole pelkästään reissu Firenzen historiallisten nähtävyyksien äärelle, se on ennen kaikkea matka suurempaan itsevarmuuteen ja rohkeuteen. Varsin samastuttava pieni tarina siis.

Itse sarjakuva on kaunista katsottavaa, jokainen sivu muodostaa käytännössä yhden sarjakuvaruudun, joten kuvituksilla on tilaa hengittää. Majaniemen lempeät lyjykynäpiirrokset ja tekstuureilla leikittely toimivat erinomaisesti.

Pieni sarjakuva suurella sydämellä; Huone yhdelle kertoo miksi yksin matkustaminen ei ole lainkaan hullumpi idea. Kaunista ja lempeää sarjakuvaa voi suositella lämmöllä. Buon fumetto!

 

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...