Pauli Kallio ja Pentti Otsamo: Huuhkajia ja helmareita

Huuhkajia ja Helmareita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 2017 Suomen Palloliitto täytti 110 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi päätettiin tilata sarjakuva. Onneksi Palloliiton toimistolla oltiin hereillä, sillä tämän projektin toteuttajiksi tuskin olisi voinut toivoa ketään muita kuin Pauli Kalliota ja Pentti Otsamoa. FC Palloseuran merkeissä alalla kunnostautuneet käsikirjoittaja ja kuvittaja ovat toteuttaneet 11 nelisivuista futistarinaa, jotka julkaistiin ensin Palloliiton verkkosivuilla ja nyt kovissa kansissa otsikolla Huuhkajia ja helmareita.

Huuhkajia ja helmareita on saanut nimensä Suomen jalkapallomaajoukkueilta, joiden vaiheita albumi monipuolisesti käsittelee. Kun aina harmitellaan sitä, ettei Suomen maajoukkue koskaan selviä arvokisoihin, huomauttavat Pauli Kallio ja Pentti Otsamo usean tarinan voimin siitä, että naiset ja nuoret ovat arvokisojen vakioväkeä. Toki Jari Litmanen, Teemu Pukki, Roman Eremenko ja muut miesmaajoukkeen tähdet Huuhkajien ja helmareiden sivuilla esiintyvät, mutta niin esiintyvät Tinja-Riikka Korpela, Annabella Sarvela, Lassi Hurskainen ja Panu Autiokin sekä monta muuta futispersoonaa huipputasolta vitosdivariin, junnupeleistä puulaakiin. Tunnelmat vaihtelevat Gijónin ihmeenä tunnetusta maaottelutasapelistä maailmanmestareita vastaan Nivalan FC Ysikakkosen karuun kotitappioon vitosdivarissa.

Pauli Kallion rakkaus futikseen kannattelee Huuhkajia ja helmareita. Näkökulmat pysyvät tuoreina. Pentti Otsamon kuvitus tavoittaa olennaisen kenttätapahtumista. Monet kivat yksityiskohdat, kuten Tinja-Riikka Korpelan ja toisen huippumaalivahdin Manuel Neuerin kohtaaminen, tekevät albumista valoisan ja hyväntuulisen. Jalkapallo kuuluu kaikille. Hyvän sarjakuvan ja ihan minkälaisen jalkapallon tahansa ystäville Huuhkajia ja helmareita on mainio valinta. Suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...