Luke Harding: Hyökkäys : Venäjän verinen sota ja Ukrainan selviytymistaistelu

Hyökkäys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Venäjään erikoistuneen toimittaja Luke Hardingin teoksessa Hyökkäys käsitellään helmikuussa vuonna 2022 alkanutta Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Latteasti ilmaistuna: historiaa kirjoitetaan nyt, ja Harding on paikalla tekemässä niin. 

Luke Harding on kirjoittanut useita Venäjää käsitteleviä tietokirjoja. Työskennellessään toimittajana Moskovassa häntä peloteltiin ja seurattiin, kunnes hänet karkotettiin maasta. Hardingin kirjoissa sävy ei ole toimittajamaisen objektiivinen, vaan hän ottaa vahvasti kantaa käsittelemiinsä asioihin. Hyökkäys-teoksessa Harding käy läpi Ukrainan-sodan alkukuukaudet. Hän yrittää myös ymmärtää, miten Vladimir Putin ja tämän liittolaiset selittivät itselleen sodan hyväksymisen ja aloittamisen. 

Harding kulkee kaoottisen vuoden 2022 aikana Ukrainassa haastattelemassa ihmisiä ja kuvaamassa sodan aiheuttamaa tuhoa. Hän käsittelee myös maailman reaktioita Venäjän hyökkäykseen. Hänen sivuiltaan kuultaa viha sekä ällistys sodan alkamisesta ja syvä ihailu ukrainalaisten voimakkaasta vastarinnasta. Hyökkäys on nyt äärimmäisen ajankohtainen kirja. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...