Liane Moriarty: Hyvä aviomies

Hyvä aviomies

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Liane Moriartyn teos Hyvä aviomies alkaa tilanteesta, jossa kaikki on vielä hyvin ja arki kulkee omissa uomissaan. Cecilia on menestynyt Tupperware-myyjä ja aikaansaava äiti, Tess onnellisesti naimisissa perheyritystään pyörittäen ja Rachelkin selviää arjestaan jotenkuten kauan sitten murhattua tytärtään edelleen surren.

Kaikki kuitenkin muuttuu hetkessä. Cecilia löytää vahingossa aviomiehensä kirjoittaman kirjeen, joka tuo päivänvaloon hirvittävän salaisuuden, Tessin mies ja paras ystävä ilmoittavat rakastuneensa toisiinsa ja Rachel löytää videon, jonka uskoo todistavan kuka murhasi hänen tyttärensä 28 vuotta sitten.

Kun heidän elämänsä mullistuu, Cecilia, Tess ja Rachel joutuvat pohtimaan koston, rakkauden ja omantuntonsa rajoja paljon syvemmin kuin olisivat koskaan halunneet ja heidän tarinansa kietoutuvat vähitellen yhteen. Jokainen on kuitenkin tilanteessaan yksin ja joutuu miettimään, missä oman hyvyyden raja kulkee ja paljonko virheistä pitää maksaa.

Hyvä aviomies osoittautui varsin positiiviseksi lukukokemukseksi. Jostakin syystä kuvittelin tarttuvani jonkinlaiseen kevyeen viihderomaaniin, mutta Liane Moriarty käsittelee kirjassaan itse asiassa hyvinkin raskaita teemoja. Tästä huolimatta kirja on viihdyttävä lukea ja tarjoaa paljon ajattelemisen aihetta. Cecilian, Tessin ja Rachelin kohtalo koukuttaa sen verran tiukasti, että kirjaa on illalla vaikea laskea käsistään ja loppuratkaisua odottaa surumielisen ahdistuksen vallassa.

Hyvä aviomies täyttää hyvän romaanin ehdot siinäkin mielessä, että sen tapahtumat jäävät ajatuksiin moneksi päiväksi lukemisen jälkeenkin.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...