Liane Moriarty: Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista

Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt on kirjaa lattealla nimellä siunattu. No, en tiedä, onko alkuteoksen Nine Perfect Strangers minkä verran parempi, mutta silti: voi huokaus.

Tarinan juoni heittää yhdeksän vierasta kymmeneksi päiväksi hyvinvointihotelli Tranquillum Houseen retriittiin. Aluksi kerätään puhelimet ja muut laitteet pois ja sitten opetellaan meditointia, paastoamista, hiljaisuutta ja pidättäytymistä alkoholista, sokerista ja muista paheista.

Joukkio on sekalainen. Pääosassa on Frances, romantiikkaan erikoistunut kirjailija, joka kärsii kipeästä selästä, särkyneestä sydämestä ja urakriisistä, kun hänen uusin kirjansa ei enää kelpaakaan kustantajille – ajat ovat muuttuneet, eikä perinteinen romanssi enää riitäkään feministisesti tiedostaville lukijoille.

Retriitti alkaa lievästi omintakeisena, mutta ihan hyväksyttävänä, mutta ennen pitkää tapahtumat saavat yllättäviä käänteitä. Hyvinvointihotellin johtaja, karismaattinen Maša on luvannut vierailleen, että nämä poistuvat retriitistä uusina ihmisinä ja käy ilmi, että Maša on valmis yllättäviinkin tekoihin pitääkseen lupauksensa.

Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista on oikein viihdyttävä kirja. Sen henkilöhahmot ovat paikoittain hivenen karikatyyrimäisiä, etenkin Instagram-kuuluisuutta tavoitteleva Jessica, mutta toisaalta joukkio on sen verran monipuolinen, että mielenkiintoisia näkökulmia riittää. Kun vieraat vielä – todellakin – kehittyvät retriitin aikana, lopputuloksena on kiinnostava ja lopulta oikein hyväntuulinen kirja. Jännittävää hyvänmielen viihdettä siis.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...