Rafael Donner: Ihminen on herkkä eläin : omaelämäkerrallinen essee

Osta kirja itsellesi

Tartuin tähän kirjaan silkasta uteliaisuudesta ja minusta se on hyvä syy. Rafael Donner on nuori ja niin, jos ei muuta hänestä tiedä, niin Jörn Donnerin poika. Yhtään kirjaa isältä en ole lukenut, mutta jostain kumman syystä poika kiinnosti. Eikä ollenkaan huono valinta, sillä Ihminen on herkkä eläin on erittäin mielenkiintoinen kirja, essee.

Rafael Donner aika lailla ”donnermaiseen” tyyliin (huolimatta siis siitä, etten ole lukenut isä Donnerin kirjoja) pohdiskelee asioita, koko sitä elämää, jota on jo ehtinyt elää ja kokea. Hyvin avoimen rehellisesti kertoo tunteista, ihmisen kokemista tunteista. Ihminen on herkkä eläin, tunteva.

Tunteita piisaa koko kirjan matkan ja raskaitakin tuntemuksia on joukossa. Niitä voi lukea hitaasti ja käsitellä samalla omaa tunneskaalaansa. Donner käy läpi omaa elämäänsä, kertoo tarinoita ja kokemuksia elämänsä matkan varrelta, miksi tunsi niin ja mitä se aiheutti. Mielenkiintoista kaikki se.

”Näyttämällä tunteemme paljastamme heikkoutemme ja inhimillisyytemme, olemalla sulkeutuneita ja epärehellisiä meistä tulee yksinäisiä ja eristäytyneitä. On tärkeää, että näytämme tunteemme, mutta se ei tarkoita sitä, että aina pitäisi toimia tunteiden mukaan ja antaa niiden muokata maailmankuvaansa.”

Näin se on ja kyllä minä sain tästä kirjasta paljon ajattelemisen aihetta. Kannatan siihen tutustumista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...